OPASNO VRIJEME

Za velik dio Hrvatske upaljen žuti meteoalarm: Već poslijepodne stiže munjevita promjena vremena

U drugom dijelu ponedjeljka sa sjeverozapada stiže naoblačenje, najprije u gorskim i središnjim predjelima, a navečer i na istoku

ilustrativna fotografija

 Davor Zunic/CROPIX

U ponedjeljak nas očekuje pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana sa sjeverozapada stiže naoblačenje, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, najprije u gorskim i središnjim predjelima, a navečer moguće i na istoku. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Vjetar većinom slab, uz pljuskove prolazno pojačan, a navečer će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, u Dalmaciji i jugozapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu bura će biti u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 27 i 31 °C, prognozira DHMZ.

U utorak također pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Uz više oblaka lokalno je moguće malo kiše ili poneki pljusak, u noći u gorskim predjelima, a poslijepodne u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u gorju i jak, a u Slavoniji sjeverozapadni.

Na Jadranu se očekuje umjerena i jaka bura, podno Velebita do sredine dana s olujnim udarima, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, a na Jadranu od 20 do 24 °C. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 26, na Jadranu od 28 do 32 °C.

Za ponedjeljak je u velikom dijelu Hrvatske upaljen žuti meteoalarm, što znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. U zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji moguće je grmljavinsko nevrijeme s prolazno jakim vjetrom i tučom, upozorava DHMZ.

image
DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:27