BOSILJ ZADOVOLJAN

Za sanaciju varaždinskih bala stigla jedna ponuda: ‘Više nećemo gledati sramotno brdo smeća‘

Bližimo se konačnom rješavanju problema i neću dozvoliti da to spriječe ničije opstrukcije, rekao je gradonačelnik

Neven Bosilj

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

U postupku javne nabave za sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarske zone Brezje primljena je samo jedna ponuda, ona zajednice ponuditelja CE-ZA-R d.o.o. i HIS d.o.o., a cijena ponude je 216,7 milijuna kuna s PDV-om, priopćili su iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako se nada da će time završiti dugogodišnja saga koja više od 17 godina na sve moguće načine, ekološki, ekonomski i vizualno, opterećuje i zaustavlja daljnji razvoj grada Varaždina.

„Prije donošenja odluke treba pregledati valjanost cjelokupne dokumentacije. Vjerujem da smo dobili ponudu zajednice ponuditelja koja će biti sposobna odraditi ovaj izuzetno zahtjevan posao i s tom činjenicom mogu reći da sam zadovoljan”, istaknuo je Bosilj.

Dodao je da je vrijednost cjelokupnog projekta procijenjena prije inflacije te da su bili spremni na to da će ponude vjerojatno biti veće od procijenjene vrijednosti.

Bosilj je rekao da je cijeli postupak proveden potpuno transparentno te da su javnosti dostupni svi podatci.

„Ono što je meni najvažnije jest da se bližimo konačnom rješavanju problema i micanju bala iz Brezja i neću dozvoliti da to spriječe ničije opstrukcije. Na mjestu otpada vidim modernu industrijsku zonu kakvu naš grad zaslužuje, vidim nova radna mjesta, vidim razvoj našega grada. Vidim drugačiji Varaždin, bez sramotnog brda smeća na ulazu u grad“, rekao je varaždinski gradonačelnik.

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu bit će glasovanje o proračunu i pribavljanje suglasnosti za kredit.

Za provođenje projekta potrebno je 130 milijuna kuna.

„Planiramo se dugoročno zadužiti za 120 milijuna kuna, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz vlastitih prihoda. S bankama sam već pregovarao oko kredita i dogovorit ćemo najbolje uvjete”, rekao je Bosilj.

Istaknuo je da je Grad Varaždin i od države dobio potporu te da je cijeli postupak proveden u suradnji sa svim državnim tijelima.

„Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako su nam i najavili, očekujemo 40 posto sufinanciranje”, rekao je Bosilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:07