‘NAKAZE, PUJ, PUJ!‘

Vojnik iz Zagreba na Facebooku vrijeđao LGBT zajednicu pa dobio kaznu od 30 tisuća kuna

Bar netko normalan, a ne kod nas, svi pederoljupci podržavaju te nakaze, puj puj, prokomentirao je govor iz srbijanskog parlamenta

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/CROPIX

Djelatnik Oružanih snaga RH sa zagrebačkog područja, koji je na Facebooku vrijeđao pripadnike LGBT zajednice i nazvao ih nakazama, proglašen je krivim i dobio kaznu od 30 tisuća kuna.

Prema presudi, Alen (31) u srpnju je na svojem Facebook profilu podijelio sadržaj govora Boška Obradovića iz srbijanskog parlamenta o LGTB lobijima, prenosi Danica.hr.

- Bar netko normalan, a ne kod nas, svi pederoljupci podržavaju te nakaze, puj puj - prokomentirao je.

Alen je pritom rekao kako ne misli ni na koga specifično, samo na činjenicu da se te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi te da se riječ nakaze odnosi na homoseksualce.

- Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije - stoji u presudi.

Sudac ga je osudio na plaćanje čak 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1500 kuna troškova prekršajnog postupka, piše Danica.hr.

Optužni prijedlog protiv njega podigla je Vojna policija Glavnog stožera oruažnih snaga RH. Presuda je nepravomoćna i Alen se na nju može žaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:49