LOKALNI IZBORI

Vodnjan: Nakon Vitasovića, Filip Macan je kandidat IDS-a za gradonačelnika

Kandidat Filip Macan je dosadašnji pročelnik ureda vodnjanskoga gradonačelnika Vitasovića
Klaudio Vitasović
 Neja Markičević/Cropix

Predsjednik vodnjanskoga IDS-a Filip Macan kandidat je za gradonačelnika tog grada na lokalnim izborima, priopćeno je iz stranke, čime su potvrđena medijska nagađanja da se zbog navodnih afera gradonačelnik Klaudio Vitasović više neće kandidirati, a on pak ističe da je riječ o montiranim aferama.

Kandidat Filip Macan je dosadašnji pročelnik ureda vodnjanskoga gradonačelnika Vitasovića.

HRT i neki lokalni mediji izvijestili su o navodnim aferama u prenamjeni gradskog zemljišta u privatno, u čemu su bili povezani gradonačelnik i odvjetnički ured na čijem je čelu njegov kum, te tvrtka General Building s direktoricom Barbarom Peruško, koja je potvrdila da joj je novac za kupnju zemljišta osigurao Danko Končar.

Vitasović, koji je 20 godina vodnjanski gradonačelnik, tvrdi pak da su sve to montirane afere.

"Nakon 20 godina obavljanja funkcije gradonačelnika imam puno prijatelja, ali i neprijatelja. Očito nekome smetam, to je jasno. Na svoj rad sam ponosan, afere ne postoje i spreman sam snositi posljedice ako je grad oštećen i za jednu kunu. Nema nezakonitosti u svim poslovima koji se spominju u tim navodnim aferama, o svemu sam izvijestio Županijsko državno odvjetništvo i nadam se da će što prije izvršiti izvide u te predmete", izjavio je za Hinu Klaudio Vitasović.

Kandidat za novoga gradonačelnika Vodnjana Filip Macan je rekao da na tu kandidaturu gleda kao svojevrsno priznanje za sav dugogodišnji rad na dobrobit cjelokupne zajednice Vodnjana.

"Naš grad ima ogroman razvojni potencijal i zajedno ćemo ga pokrenuti. Napravit ćemo apsolutno sve što je u našoj moći za jačanje gospodarstva i stvaranje novih radnih mjesta, pogotovo za mlade ljude. Svim gospodarstvenicima koji djeluju na našem području pružit ćemo svu raspoloživu podršku u realizaciji njihovih planova", poručio je Macan i dodao da je Vodnjan grad s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom i naslijeđem, u kojemu se uspješno njeguju običaji i tradicija.

"Poseban fokus stavit ćemo na razvoj poljoprivrede i stoga ćemo i dalje podržati projekte u ovom sektoru, pogotovo maslinarstvu i vinogradarstvu, gdje je Vodnjan na samom vrhu. Punu će podršku imati i projekti u IT sektoru, zaštiti okoliša i turizmu", zaključio je kandidat za vodnjanskoga gradonačelnika Filip Macan.

U priopćenju za novinare u vezi s navodnim aferama u Vodnjanu u prenamjeni zemljišta potvrdio je kako je Grad Vodnjan već početkom godine donio odluku o raskidanju suradnje s vanjskim pravnim savjetnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:27