DILJEM HRVATSKE

Vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj traži 100 radnika, uvjeti su minimalni. Evo kolike plaće nudi

Konzum za nove radnike na dubrovačkom području nudi oko 14 posto veću bruto plaću nego u Zagrebu

Ilustrativna fotografija

 Davor Pongracic/Cropix

Trgovački div traži oko 100 novih radnika, najviše za rad na području Zagreba, Koprivnice i Dubrovnika, javlja Danica.

Najveći trgovački lanac u državi Konzum, tako, u potrazi je za 43 nova zaposlenika na području Zagreba. Traže se prodavači u dućanima, blagajnici i prodavači mesa.

Plaća za prodavače je 850 eura bruto, što u Zagrebu iznosi oko 680 eura neto. To je, de facto, zajamčeni minimalac od ove godine. Uvjet je trogodišnja ili četverogodišnja srednja stručna sprema, a radno iskustvo se ne traži.

Na području Dubrovnika Konzum traži čak 40 zaposlenika, rad je na određeno. Posao se nudi za po 20 trgovačkih radnika s osnovnom školom i prodavača sa srednjom stručnom spremom. Plaća je u oba slučaja 970 eura bruto, odnosno oko 750 eura neto.

Konzum, dakle, za nove radnike na dubrovačkom području nudi oko 14 posto veću bruto plaću nego u Zagrebu.

Na području Koprivnice trgovački je lanac u potrazi za tri prodavača mesa i tri prodavača, odnosno blagajnika. U istoj županiji traže se i tri prodavača za rad u Đurđevcu te dva prodavača mesa u Križevcima. Njihove plaće nisu objavljene.

Konzum je u prosincu najavio kako od ove godine u primanja 10.000 svojih zaposlenika ulaže više od 30 milijuna eura. Kažu kako je riječ o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje se odnosi na sva radna mjesta u prodaji i logistici te više od pola zaposlenika u uredima.

Rekli su i kako će bruto plaća prodavača, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, rasti u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

Vlada je istodobno lani donijela uredbu o visini minimalne plaće za 2024. godinu kojom se ta plaća određuje u iznosu od 840 eura bruto, a neto minimalac trebao bi biti oko 677 eura. Minimalac je u odnosu na lani veći za 20 posto, piše Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 12:18