ZATVORENA SJEDNICA

Vlada smijenila direktora HROTE-a koji je prvi upozorio na viškove HEP-ova domaćeg plina

Abramović je prvi javno u Saboru napokon odgovorio na pitanje tko je najviše kupio viškova plina

Boris Abramović

 Cropix/

Boris Abramović, dosadašnji direktor HROTE-a koji je prvi upozorio na viškove HEP-ova domaćeg plina koji se stvaraju i koji su poslije prodavani na aukcijama i po jedan cent, više nije na čelu te državne agencije.

Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru HROTE-a predložila njegova zamjenika Darjana Budimira za novog direktora i to na razdoblje od najdulje šest mjeseci, do imenovanja direktora na javnom natječaju. Riječ je HDZ-ovcu iz Dugog Sela.

HROTE je, podsjetimo, još 9. lipnja obavijestio HERA-u, prilikom podnošenja izvješća za svibanj 2023. o prvim uočenim viškovima plina odloženima u sustavu.

image
Neja Markicevic/Cropix

Ministarstvo gospodarstvo i održivog razvoja, Upravu za energetiku i HERA-u, Sektor za naftu i plin, obavijestili su ponovno dopisom od 29. lipnja 2023 s podacima o viškovima za mjesec lipanj. Abramović je, podsjetimo, prvi javno u Saboru napokon odgovorio na pitanje tko je najviše kupio viškova plina i otkrio da je to bio PPD Pavla Vujnovca i to 63 posto tog plina.

Abramoviću je istekao mandat, a zašto mu nije produžen, ne zna se. Na naše telefonske pozive nisu se javljali ni u HROTE-u ni u Banskim dvorima. Kada se jave, objavit ćemo razloge zašto mu nije produžen mandat. Ono što se neslužbeno pričalo po HDZ-u, da je upravo Mostov zastupnik Zvonimir Troskot dobio podatke u aferi "Plin za cent" iz HROTE-a, iz te državne agencije neslužbeno su nam demantirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:31