NOVA UREDBA

Vlada objavila: Ovo su nove cijene goriva koje vrijede od sutra, dizel poskupljuje

Cijena osnovnog benzinskog goriva će sa sutrašnjim danom ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe po litri
 Željko Hajdinjak/Cropix

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina iznositi 11,19 kuna, dizela 12,35 kuna, a cijena plavog dizela 8,49 kuna po litri.

U usporedbi s trenutno još važećim cijenama naftnih derivata, koje su na snazi od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva će sa sutrašnjim danom ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe po litri.

image

Cijene goriva koje vrijede od 23.8.2022.

Vlada RH

Litra plavog dizela stajat će 8,49 kuna po litri, jednako kao i u proteklih sedam dana. Ujedno, Vlada je odlučila fiksirati tu cijenu za plavi dizel.

Da nema vladinih mjera, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel, istaknuto je u priopćenju.

Sukladno donesenoj uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14-dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri, naveli su iz vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:02