NOVI PODACI

Više od 8.600 vatrogasaca sudjelovalo u sanaciji posljedica nevremena, evo gdje je bilo najviše intervencija

Do sada je zabilježena 2.961 vatrogasna intervencija u kojoj je sudjelovalo 8.652 vatrogasca sa 3.164 vozila
 Hrvatska Vatrogasna Zajednica/

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je da je iza njih još jedan dan obilježen velikim brojem intervencija.

Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra do sada je zabilježena 2.961 vatrogasna intervencija u kojoj je sudjelovalo 8.652 vatrogasca sa 3.164 vozila. Najviše intervencija je zabilježeno na području Zagrebačke i Požeško-slavonske županije te Grada Zagreba. Na području čak 14 županija saniraju se posljedice velikog olujnog nevremena, a vatrogasci uklanjaju stabla s prometnica i objekata, pomažu u sanaciji krovišta i dimnjaka te ispumpavaju vodu iz objekata.

Glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije te je DVD Belišće upućen na pogođeno područje Pleternice s dva vatrogasca i autoljestvom.

image
Hrvatska Vatrogasna Zajednica/

Izvanredna vatrogasna dislokacija iz Osječko-baranjske županije, a uključuje JVP-ove Grada Osijeka i Beli Manastir te DVD Đakovo i VZ Baranja, upućena je i u Vukovarsko-srijemsku županiju na područje Županje i Iloka s ukupno 34 vatrogasca i 8 vatrogasnih vozila.

Na području Primorsko-goranske županije, na području Supetarske Drage, tijekom intervencije uklanjanja stabla na otoku Rabu došlo je do ozljeđivanja vatrogasca iz DVD-a Rab. Vatrogascu je pružena liječnička pomoć od strane HMP-a te je prevezn u KBC Rijeka na daljnu obradu.

Podaci po županijama:

⦁ Grad Zagreb: zabilježeno 440 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1320 vatrogasaca sa 450 vatrogasnih vozila.

⦁ U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 940 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 2720 vatrogasaca sa 995 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

⦁ U Karlovačkoj županiji zabilježena je 307 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 990 vatrogasaca sa 380 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja, Skradskog Sela i Ribnika.

⦁ U Sisačko-moslavačkoj županiji su zabilježene 258 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 750 vatrogasaca sa 270 vatrogasna vozila.

⦁ U Osječko-baranjskoj županiji bilježimo 29 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 140 vatrogasac sa 42 vatrogasna vozila.

⦁ U Požeško-slavonskoj županiji bilježimo 367 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 680 vatrogasaca sa 265 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.

⦁ U Vukovarsko-srijemskoj županiji bilježimo 74 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 185 vatrogasaca sa 85 vatrogasna vozila.

⦁ U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 45 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasnih vozila.

⦁ U Varaždinskoj županiji zabilježena je 21 tehnička intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 67 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila.

⦁ U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilježimo 80 tehničku intervenciju na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 290 vatrogasca sa 100 vatrogasnih vozila.

⦁ U Brodsko-posavskoj županiji bilježimo 260 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 860 vatrogasaca sa 300 vatrogasnih vozila.

⦁ U Koprivničko-križevačkoj županiji bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 37 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

⦁ U Primorsko-goranskoj županiji bilježimo 53 tehničke intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 192 vatrogasaca sa 55 vatrogasnih vozila.

⦁ U Istarskoj županiji bilježimo 73 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 186 vatrogasca sa 88 vatrogasna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:21