OLUJA

VIDEO, FOTO: NEVRIJEME POHARALO I ISTOČNU HRVATSKU, TRI OSOBE OZLIJEĐENE 'Ovo još nisam doživio. Led je tukao nemilice, nije se moglo izaći van'

 
Oštećeni auto u Strošincima (lijevo), škola u Drenovcima (u sredini) i slomljeno stablo u Strošincima (desno)
 Facebook

Jedan je muškarac u Posavskim Podgajcima teže ozlijeđen nakon što je pao s krova, a dvije žene u Borovu naselju zadobile su lakše ozljede od udara leda.

Srećom to su i jedine fizičke posljedice koje je na istok Hrvatske donijelo veliko nevrijeme praćeno cjetrom, tučom i kišom koje je u nedjelju oko 16,30 sati zahvatilo Vukovarsko-srijemsku županiju.

Materijalna šteta je, pak, velika, kako na javnim zgradama i ustanovama tako i na privatnim obiteljskim kućama.

- Ovo još nisam doživio. Led je tukao nemilice, toliko da se nije moglo izaći iz kuće nekoliko minuta, a rezultat je oštećena fasada, razbijene rolete na kući. Ovako na prvu mislim da je šteta oko 1500 eura, ali sva sreća pa nam je kuća osigurana - rekao nam je jedan stanovnik Borova Naselja, koje je pretrpjelo veliku štetu.

Osim ovog dijela Vukovara, nevrijeme je kaos napravilo i u Općinama Drenovci te Trpinja, gdje su oštećene brojne zgrade.

- Ovdje je padao led veličine teniske loptice. Nema kuće koja nije oštećena - rekao je jedan mještanin Trpinje, dok je u Drenovcima najveća šteta na zgradi OŠ Ivana Meštrovića.

Olujni vjetar skinuo je krov sa škole, a jaka kiša koja ga je pratila natopila je učionice i uništila informatičku opremu.

Županijski centar 112 zabilježio je preko 350 poziva zabrinutih građana. Nevrijeme je štetu napravilo i u dijelovima Brodsko-posavske županije.

DVD Strošinci

DVD Strošinci

DVD Strošinci

DVD Strošinci

DVD Strošinci

DVD Strošinci

DVD Strošinci

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 11:27