ŽELI VODITI SPLIT

Vice Mihanović (HDZ): Izgradit ćemo vrtiće, stanove, sportski centar, novu scenu HNK, azil za životinje...

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika predstavio je svoj izborni program i najavio da ima velike planove
Plavi Renault 4 simbolizira, kaže Vice, njegov poduzetnički uspjeh
 T.Marović/SD

Vice Mihanović, HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika predstavlja svoj izborni program u prostorijama gradskog kotara Mejaši.

- Cijeli život sam proveo u Splitu, Splitu sve dugujem. Nakon pobjede bit ću gradonačelnik svih Splićanki i Splićana, neću dozvoliti podjelu, želim spajati, a ne razdvajati. Spreman sam uvažiti kritiku. Ne mislim da sam najpametniji, no imam dovoljno operativnog iskustva i imam ogromnu želju učiniti nas grad boljim - kazao je Vice koji tvrdi kako je njegov program Konkretno od šest točaka, realan i konkurentan.

Plavi Renault 4, koji je parkiran ispred prostorija gradskog kotara na Mejašima, simbolizira, kaže Vice, njegov poduzetnički uspjeh.

- S njim sam prije 30 godina krenuo u svoj poduzetnički pothvat i uspio - kaže HDZ-ov kandidat.

Najavljuje izgradnju četiri dječja vrtića, na Žnjanu, Pujankama, Stobreču i Sirobuji, kao i 150 stanova koji, veli, ne trebaju čekati promjenu GUP-a.

Najavljuje i izgradnju šetnice Duilovo-Stobreč. Uhvatit će se, kaže, i problema istočne obale.

- Bit će to teško razdoblje rješavanja pravno- imovinskih odnosa. Proširit ćemo luku Stinice. Dužobalni prijevoz od Trogira do Omiša bit će naš projekt.

image
Vice Mihanović
T.Marović/SD

Novi GUP donijet će se, tvrdi, u roku od tri godine, kako bi Split bio pravi europski grad. Izlaz iz gradske luke bit će mu prioritet, kao i Zajčeva ulica. Najavio je i 2700 parking mjesta na 27 lokacija, te otvaranje 28 novih lokacija za garaže u izmjenama GUP-a.

Prirez namjerava smanjiti s 15 na devet posto.

- Dat ćemo prednost sportašima, planiramo napraviti novi športski centar, najveći u gradu. Namjeravamo sanirati Dioklecijanov akvadukt, izgraditi novu scenu HNK koja bi trebala nositi ime Borisa Dvornika. U planu je i šetnica naziva "Pogled cara Dioklecijana", pojašnjava.

U planu je i nova vodoopskrbna mreža za Žrnovnicu, izgradnja odvodnje za Srinjine. Karepovac, kaže Mihanović, nastavit će sanirati. Prioritet će biti i odvajanje otpada.

Azil za životinje također nam je prioritet. Split će biti siguran grad, za našu djecu i sve građane. Od sutra krećem među građane i slušat ću njihove prijedloge, zaključio je Vice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:12