KRATKI REZOVI

Veljko Bulajić pobijedio HTV i Antuna Vrdoljaka

HTV se pismeno obvezao da u idućim nastavcima Vrdoljakove serije neće biti prikazani materijali iz Bulajićevih ‘Titovih memoara"
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska televizija dala je pisano jamstvo Veljku Bulajiću da u sljedećim epizodama serije “ Tito Antuna Vrdoljaka neće više biti prikazan ni jedan segment njegove serije “Titovi memoari”, koje je Vrdoljak obimno koristio u prve četiri epizode.

Nakon toga je Bulajić zamrznuo svoj zahtjev pred Trgovačkim sudom da se zabrani daljnje prikazivanje Vrdoljakove serije dok se ne riješi pitanje autorskih prava.

HTV-ova nagodba

HTV je na to pristao kada im je Vrdoljak zajamčio da do kraja neće biti korišten Bulajićev materijal, odnosno da ih je bilo samo u prve četiri epizode. No, na HTV-u već kolaju priče da se Antun Vrdoljak u dogovoru s Josipom Popovcem povukao u montažu, gdje već izbacuje Bulajićev materijal. No, kako ne bi došli u neugodnu situaciju, odsad će HTV (što dosad nije bila praksa) prije prikazivanja serije pregledati svaku epizodu.

Nema reprize ni DVD-a

- No, to ne znači da se odustalo od parnice za naknadu štete zbog prikazivanja dijelova ‘Titovih memoara’ bez suglasnosti Veljka Bulajića kao autora - kaže Bulajićev odvjetnik Orsat Miljenić.

Dok se zavrzlama oko autorskih prava ne riješi, HTV neće smjeti reprizirati “Tita”, kao ni izdati seriju na DVD-u, što je navodno bila ideja Vrdoljakove producentske kuće. Dakle, sapunica oko Tita se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:32