POPLAVILA POSTROJENJA

Velik dio Zagreba ostao bez tople vode, HEP krivi Vodoopskrbu: Da su brže reagirali, do ovakve havarije ne bi došlo!

Najviše žalimo zbog prekida opskrbe građanima i poslovnim korisnicima, ističu iz HEP-a

Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Zapadni dio Zagreba sinoć je ostao bez grijanja i tople vode, odnosno oni koji su na HEP-ovoj toplovodnoj mreži.

Privremeno je bila obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba, u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Iz HEP-a su povodom jučerašnje privremene obustave isporuke toplinske energije poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

‘U petak, 12. svibnja, u 14.21 sati došlo je do propuštanja magistralnog cjevovoda u vlasništvu tvrtke Grada Zagreba Vodovod i odvodnja d.o.o. koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb. Kao posljedica, poplavljena su proizvodna postrojenja Elektrane-toplane Zagreb, koja su iz sigurnosnih razloga odmah isključena. Točan razlog propuštanja utvrdit će istraga.

Razmjeri štete na postrojenju Elektrane-toplane se utvrđuju, no činjenica je da do ovakve razine havarije ne bi došlo da je zagrebačka gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. brže reagirala na poziv.

Naime, odmah po nastanku propuštanja, u 14.22 sati, HEP Proizvodnja je od Vodoopskrbe i odvodnje zatražila hitnu intervenciju, no radnici Vodoopskrbe i odvodnje zatvorili su magistralnu cijev tek u 15.30 sati, zbog čega je vatrogasna služba sve do ponoći pumpama izvlačila vodu iz postrojenja.

Najviše žalimo zbog prekida opskrbe građanima i poslovnim korisnicima, budući da je kao posljedica havarije privremeno obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba, odnosno u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Stagliše, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Napominjemo kako je danas oko 12 sati opskrba tehnološkom parom vraćena svim potrošačima, a prioritetno zdravstvenim ustanovama. HEP proizvodnja stavila je na raspolaganje sve svoje resurse za popravak kvarova te se potpuna normalizacija opskrbe toplom vodom građanima očekuje polovicom slijedećeg tjedna. Krajnje kupce molimo za strpljenje i razumijevanje‘, istaknuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:41