SANIRANJE ŠTETE

Vatrogasci objavili nevjerojatne brojke: ‘Podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju‘

U Zagrebu je zabilježeno 220 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo oko 660 vatrogasaca s 200 vatrogasnih vozila
 DVD Lužani

Hrvatska vatrogasna zajednica priopćila je da je u Hrvatskoj do sada zabilježeno 1.507 intervencija u kojima je sudjelovalo 3.865 vatrogasaca s 1.604 vozila, a podaci o broju intervencija neprestano se povećavaju. Vatrogasci rade na uklanjanju stabala, granja, crijepova s kolnika te na sanaciji krovišta i dimnjaka.

Temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u Sisačko-moslavačku županiju se upućuje izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Varaždinske županije, a u Vukovarsko-srijemsku županiju se upućuju dvije autoljestve, dva kombi vozila i 16 vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

image
DVD Bregana

Brojčani podaci po županijama

U intervencijama uzrokovanim posljedicama jake oluje, praćene kišom i tučom, u Gradu Zagrebu je zabilježeno 220 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. Uslijed nevremena smrtno su stradale dvije osobe, a više je osoba ozlijeđeno te je ozlijeđen i jedan vatrogasac.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 544 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1632 vatrogasaca sa 572 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

U Karlovačkoj županiji zabilježena je 171 tehnička intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 249 vatrogasaca sa 192 vatrogasnih vozila, a najviše intervencija je odrađeno na području Karlovca, Duge Rese, Lipnika, Slunja i Ribnika.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su zabilježene 124 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 310 vatrogasaca sa 156 vatrogasnih vozila. Zbog situacije, glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Varaždinske županije koja je upućena na pogođeno područje.

U Osječko-baranjskoj županiji bilježimo 21 tehničku intervenciju na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 53 vatrogasaca sa 31 vatrogasnih vozila.

image
DVD Zaprešić

U Požeško-slavonskoj županiji bilježimo 165 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 70 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Ozlijeđeno je pet osoba, a najviše intervencija bilo je na području Pakraca, Lipika, Požege i Pleternice.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji bilježimo 22 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 48 vatrogasaca sa 22 vatrogasnih vozila. Upućuje se izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Osječko-baranjske županije

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 45 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasnih vozila.

U Varaždinskoj županiji zabilježena je 21 tehnička intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 67 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilježimo 39 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 136 vatrogasaca sa 59 vatrogasnih vozila.

image
DVD Zaprešić

U Brodsko-posavskoj županiji bilježimo 48 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 152 vatrogasaca sa 91 vatrogasnih vozila.

U Koprivničko-križevačkoj županiji bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 37 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

U Primorsko-goranskoj županiji bilježimo 38 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 120 vatrogasaca sa 40 vatrogasnih vozila.

U Istarskoj županiji bilježimo 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 146 vatrogasaca sa 74 vatrogasnih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:49