NAKON SASTANKA

Varaždinska Čistoća od četvrtka ponovno odvozi smeće, gradonačelnik: ‘Imamo zajednički hodogram‘

Tvrtka je u utorak prekinula odvoz miješanog komunalnog otpada zbog nemogućnosti njegova odlaganja
Neven Bosilj
 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Komunalna tvrtka Čistoća u četvrtak nastavlja odvoziti miješani komunalni otpada iz grada Varaždina i još 14 jedinica lokalne samouprave, priopćili su iz te tvrtke nakon što se gradonačelnik Neven Bosilj u srijedu sastao s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

- Napravili smo zajednički hodogram i po njemu ja vjerujem da ćemo u roku od 24 do 48 sati pokrenuti odvoz mješovitog komunalnog otpada iz grada Varaždina i ostalih 14 jedinica lokalne samouprave - izjavio je Bosilj nakon sastanka.

Iz Čistoće su obavijestili javnost da sutra nastavljaju s odvozom komunalnog miješanog otpada (crne kante).

Čistoća je u utorak prekinula odvoz miješanog komunalnog otpada zbog nemogućnosti njegova odlaganja, kao i odluke državnog inspektorata da zabrani dovoz u pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj u kojoj je trenutno 600 tona otpada, a za koje je naloženo uklanjanje u roku od 15 dana.

U jedinom odlagalištu otpada u Varaždinskoj županiji, u Jerovcu na području grada Ivanca, ne žele primiti varaždinski otpad, što je zajedničko stajalište predstavnika svih političkih opcija u Gradskom vijeću Ivanca.

Ministar Ćorić je naglasio da se već prije događalo da nema razumijevanja između jedinica lokalne samouprave.

- Predstavnici jedinica lokalne samouprave iz njima znanih razloga ne žele iskoračiti u razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave i otvoriti svoja odlagališta za dodatno odlaganje - rekao je Ćorić.

Nakon sastanka iz Grada Varaždina priopćili su da je dogovoren hodogram do kraja godine kojim je riješen problem odvoza miješanog komunalnog otpada za grad Varaždin i jedinice lokalne samouprave kojima Čistoća pruža uslugu odvoza otpada. Dodali su da je ministar Ćorić pokazao iznimno razumijevanje i kooperativnost za rješavanje problema za koji odgovornost snose bivša gradska vlast i uprava Čistoće.

Čistoća dnevno prikuplja oko 50 tona miješanog komunalnog otpada, a godišnje oko 11.700 tona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:49