AGONIJA U SPLITU

Vanja (77) se lancima vezala za palmu, gospođi je prekipjelo: ‘Toliko gadarija su govorili! Svima su lagali...‘

Grad Split mi je srušio kuću s privatnim stanom i u zamjenu mi dao stan sa stanarskim pravom, kaže Vanja Šimleša

Vanja Šimleša

 Vojko Basic/CROPIX

- Imam 77 godina i ne mičem se odavde jer cijeli život borim bitku za otetu imovinu. Grad Split mi je srušio kuću s privatnim stanom i u zamjenu mi dao stan sa stanarskim pravom - kaže za Slobodnu Dalmaciju Vanja Šimleša, rođena Šegvić, koja se u četvrtak ujutro lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom.

Ističe kako su isplaćeni svi stanari iz te kuće, koja je srušena zbog gradnje zgrade Muslimanke, osim nje. Sve skupa je, napominje, bilo sedam stanova. Grad bi, kaže, i njoj donio rješenje o isplati, pa bi se na njega - žalio.

- Nisam htjela izaći iz kuće dok me ne isplate. Tako sam imala pet deložacija. Kao kriminalce su nas izbacili. Samo sam jedan dan došla s posla i bili su mi prekinuti voda i struja. Supruga su htjeli strpati u bolnicu.

image

Vanja Šimleša

Vojko Basic/CROPIX
image

Vanja Šimleša

Vojko Basic/CROPIX

To su bile takve deložacije, ako nećeš milom, hoćeš silom. Stan u toj kući iz koje su nas izbacili suprug i ja kupili smo nakon 26 godina radnog staža i 22 godina podstanarstvu. I u zamjenu su nam dali stan sa stanarskim pravom - ponavlja Splićanka.

Pokušala je svoj problem riješiti na sudovima, piše Slobodna Dalmacija.

- Oni su svim sudovima lagali da mi nismo tamo stanovali. Toliko gadarija su govorili. Tako da smo sve sudove izgubili - veli Splićanka i dodaje: "Cilj im je ili da me riješe ili da me bace ovdje u more".

image

Vanja Šimleša

Vojko Basic/CROPIX
image

Vanja Šimleša

Vojko Basic/CROPIX
image

Vanja Šimleša

Vojko Basic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:23