‘KRAJNJE DEGUTANTNO‘

Uzbuna na sjeveru Hrvatske zbog izjave šefa Čistoće: ‘Otpad bi se trebao odvoziti uz dva ruska tenka‘

Varaždinski otpad trebao bi se odvoziti na odlagalište u Jerovcu, na području grada Ivanca, čemu se građani Ivanca protive

Milorad Batinić

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

O nedavnoj izjavi zamjenika direktora varaždinske Čistoće Saše Avirovića, da bi se varaždinski otpad u Ivanec trebao odvoziti "uz dva ruska tenka", ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić zatražio je u četvrtak objašnjenje od varaždinskoga gradonačelnika Nevena Bosilja.

Govoreći o odvozu i odlaganju varaždinskog otpada, zamjenik direktora Čistoće Saša Avirović 25. je ožujka na Konferenciji o uporabi energenata iz otpada u Zagrebu rekao kako bi "da je Hrvatska više država, a manje slučajna, odlagali otpad u Ivancu tako da bi policija išla ispred, a kamion iza".

„Ako ne bi riješila policija, kupili bi dva ruska tenka. Sad ih imate na sniženju u Ukrajini pa bi s njima išli ispred, a mi iza. I mogli bismo odvoziti svoj otpad u Ivanec, ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države“, rekao je Avirović.

Varaždinski otpad trebao bi se odvoziti na odlagalište u Jerovcu, na području grada Ivanca, čemu se građani Ivanca protive.

Iz Ivanca su četvrtak objavili da je gradonačelnik Batinić zatražio od Bosilja, gradonačelnika Varaždina, kao većinskog vlasnika Čistoće, objašnjenje za, kako su ocijenili, skandalozne izjave zamjenika direktora Čistoće Avirovića na konferenciji u Zagrebu.

Iz Grada Ivanca navode da izjave smatraju „krajnje degutantnima ne samo u kontekstu rata i stradavanja u Ukrajini, već i viđenja načina na koji bi Čistoća 'rješavala' problem 'neposlušnog' vodstva Grada Ivanca i njegovih građana koji se protive dovozu tuđeg smeća“.

Također, neprimjerenom smatraju i Avirovićevu izjavu da su Ivkom d.d. i Grad Ivanec mogli „zaraditi“ na dovozu varaždinskog smeća u Jerovec i „nenormalno se obogatiti, izgraditi još dva odlagališta, ugraditi podno grijanje na pločnicima u Ivancu“.

U Gradu Ivancu tvrde da „takav istup samo potvrđuje nastavak krajnje omalovažavajućeg odnosa varaždinskih struktura prema građanima Ivanca i osobito Jerovca“.

Na profilu Grada Varaždina u četvrtak poslijepodne objavljena je izjava gradonačelnika Bosilja o istupu zamjenika direktora Čistoće.

„Bez obzira na složenost problematike odvoza i sanacije otpada, izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića smatram neprimjerenom te ću zatražiti i očitovanje direktora Čistoće d.o.o. Zorana Sveteca. S obzirom na osjetljivost tematike, apeliram na primjerenu komunikaciju svih koji su na bilo koji način uključeni u rješavanje pitanja odvoza i sanacije otpada“, izjavio je gradonačelnik Bosilj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:51