NASILJE NA SNIMCI

Utvrđen identitet policajca koji palicom mlati muškarca vezanog lisičinama na tlu, evo što ga sada čeka

Protiv njega kreće postupak udaljenja s dužnosti, a DORH će odlučiti o kaznenom progonu

Screenshoot/Facebook Torcida

Utvrđen je identitet policajca koji je nakon nereda u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Splitu pred prostorijama Torcide u noći s petka na subotu tukao palicom uhićenog muškarca koji je ležao na tlu s rukama sputanim lisičinama. Radi se o interventnom policajcu kojem u prvoj fazi ide postupak udaljenja s dužnosti, a nakon toga će se poduzeti i dodatne radnje u koordinaciji d državnim odvjetništvom iz Splita, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon dojave građana o remećenju javnog reda i mira u navedenoj ulici u petak oko 23.50 sati, na teren su prvo izašle dvije ophodnje temeljne policije u kojma su bile dvije policajke i dva policajca. U klubu navijača i pre prostorijama je bila skupina od 50 osoba koje su policajce vrijeđali i prijetili im te ih u konačnici zasuli bocama, komadima betonskih blokova i kamenjem.

image

Bakljada navijača Hajduka

Vojko Basic/Cropix

U pomoć prvoj skupini policajaca je došla patrola interventne policije koju su također gađali predmetima te su policajci primijenili palice i nadražujući sprej radi odbijanja napada. Od bačenih predmeta ozlijeđena su četiri policajca, a jedna boca je pogodila policajku koja je izašla na intervenciju u prvog grupi.

Kako su nasilnici pozivali ostale okupljene da im se pridruže u daljnjem napadu i nasrtaju, jedan od policajaca je ispalio hice u zrak. nakon toga u pomoć dolaze još dvije patrole interventne policije te su se nasilnici razbježali po okolnim ulicama.

Uhićeno je šest osoba, od kojih je za napad na policajce i izazivanje nereda podnijeta kaznena prijava protiv petorice, od kojih je jedan maloljetnik. Ubrzo nakon izgreda objavljene su video snimke na kojima se vidio bijeg muškaraca pred policajcima, ali i kako jedan od policijskih službenika palicom tuče preko leđa muškarca koji je već uhićen.

image

Split

Duje Klaric/Cropix

Muška osoba je ležala na podu, ruku vezanih na leđima, nemoćna da se odupre i čuvao ga je jedan policajac dok im je drugi prišao i više puta ga udario po leđima. Osim što mu je zadao udarce palicom, u jednom trenutku ga je udario i nogom u tijelo.

Iz PU splitsko-dalmatinske su domah nakon objave snimke policijske brutalnosti kazali kako je pokrenut postupak utvrđivanja autentičnosti snimke i identiteta osoba. Nakon što su utvrdili da se radi o snimku koji je nastao sporne večeri i o kojem policijskom službeniku se radi pokrenut je postupak nad njim, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:22