POVREDA PRAVILA POSTUPKA

Upravni sud poništio izbor ravnateljice NP Krka Nelle Slavice

Nella Slavica
 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Upravni sud u Splitu u četvrtak je, nakon usvojene tužbe Ljiljane Zmijanović, poništio odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, doznaje se u medijima.

Upravni sud je na ovaj način poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove Nacionalnog parka Krka pa je predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Hini je poručilo kako još nisu zaprimili presudu.

- Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata. Presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem - stoji u odgovoru Ministarstva.

Tužiteljica Ljiljana Zmijanović prethodno je podnijela tužbu jer su, ustvrdila je, grubo kršena njezina prava, a koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja. Ujedno je naglasila da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Zmijanović naglašava da je, osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao.

Slavica će ujedno morati i snositi troškove upravnog spora koji iznose 10 tisuća kuna, a na poništenje rješenja o imenovanju Slavica se ne može žaliti. Jedina žalba koju može uputiti jest ona u roku 15 dana za naknadu troškova, i to Visokom upravnom sudu.

Nella Slavica prethodno je dobila pažnju javnosti jer je bila članica dviju političkih stranaka, HDZ-a i HNS-a, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je kako je Slavica bila prvi izbor na natječaju te da mu nije bilo sporno što ima dvije članske iskaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:29