STIŽE I SNIJEG

‘Upaljen‘ meteoalarm, upozorava se na nevrijeme: Pogledajte kako je Čiovo izgledalo u 9 ujutro!

Sustav meteoalarm oglasio je žuto upozorenje za sve obalne regije, kao i za karlovačku, gospićku i kninsku regiju

Tuča na Čiovu

Sustav meteoalarm oglasio je žuto upozorenje (potencijalno opasno vrijeme) za sve obalne, kao i za karlovačku, gospićku i kninsku regiju.

Snažna kiša praćena tučom pala je na Čiovu, a čitatelji nam šalju snimke koje prikazuju vodene bujice kako teku ulicama.

image

Tuča

image

Tuča

Na Platku je pak jutros pao snijeg, a zabijelilo se i Begovo Razdolje.

Vrijeme će danas u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i danju još relativno toplo. Uz više oblaka mjestimična je kiša, pa i u obliku pljuskovi, najvjerojatnija u drugom dijelu dana. Ujutro je ponegdje moguća magla, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo - sunčana razdoblja češća prijepodne, a kiša ponegdje od sredine dana, glavninom južnije, osobito u Banovini. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najviša temperatura od 12 do 15 °C.

U Gorskome kotaru pretežno oblačno, dok će na sjevernom Jadranu i u Lici biti sunčanih razdoblja. Povremeno će padati kiša, obilnija u Gorskome kotaru i sjevernoj Lici, a ponegdje će biti i grmljavine. Prema kraju dana uz pad temperature u najvišim predjelima susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na otvorenome moru zapadni.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, na udare i jači, uz malo do umjereno valovito more. Popodne temperatura zraka oko 15 °C.

Na jugu Hrvatske i do 17 °C. Već od jutra će se izmjenjivati oblaci s kišom i sunce, a najnestabilnije će biti navečer i tijekom noći, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom. Jugo slabo i umjereno, more umjereno valovito."

I dalje promjenjivo, do subote većinom i hladnije

"U četvrtak u unutrašnjosti u početku još ponegdje kiša, u gorskim predjelima iznad 500 metara nadmorske visine i susnježica i snijeg, a zatim će oborina postupno prestati uz djelomično razvedravanje. U petak i subotu ujutro upozoravamo na ponegdje mraz i maglu. U subotu sa zapada porast naoblake, kiša uglavnom u gorju, a danju porast temperature i južni vjetar.

Na Jadranu u četvrtak prestanak kiše, zatim razvedravanje i u petak pretežno sunčano. U subotu novo naoblačenje s kišom i grmljavinom, najprije na sjeveru. Umjerena, podno Velebita i jaka bura, u petak će slabjeti, zatim okrenuti na jugo koje će u subotu biti i jako. Jutarnja temperatura malo niža, dnevna bez veće promjene.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 23:13