HUMANITARNA AKCIJA

Umjetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak: Poklanjaju svoje radove, prihod će donirati

Akcija traje do 25. siječnja, a nakon toga će kupci moći preuzeti kupljene slike i fotografije i družiti se s umjetnicima
 Marko Todorov/Cropix

Ugledni mjesečnik 'Diplomacy&Commerce' prije nekoliko dana je u suradnji s veleposlanikom Hrvatske u Srbiji Hidom Biščevićem i Hrvatskim poslovnim klubom pokrenuo humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom 'Umjetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak - slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj'.

Odaziv je bio velik i mobiliziran je velik broj poznatih ličnosti i medija, a radi se o najvećoj akciji u Srbiji za pomoć unesrećenima od potresa u Hrvatskoj.

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i veleposlanik Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove. Prodajna akcija je organizirana na web stranici http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ . Cjelokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom potresom u Hrvatskoj.

Među umjetnicima koji doniraju svoja djela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić.

Robert Čoban, predsjednik Color Press Grupe, idejni tvorac i pokretač ove humanitarne aukcije ističe da je u ovakvim trenucima i vremenima važna ujedinjenost.

- Na inicijativu nekolicine srpskih umjetnika koji su htjeli donirati svoja djela u korist stanovnika Gline, Petrinje, Siska i drugih mjesta u Hrvatskoj koja su pogođena potresom, odlučili smo da naš magazin Diplomacy&Commerce pokrene ovu humanitarnu akciju. Kontaktirali smo veleposlanika Hrvatske Hidajeta Biščevića koji također slika i on je odlučio u ovu svrhu pokloniti četiri svoja platna. Pozvali smo predstavnike kompanija i stranih veleposlanstava u Beogradu da se priključe akciji i vjerujem da ćemo skupiti lijepu svotu novca kako bi se ugroženima u potresu osiguralo ono što im u tom trenutku bude najpotrebnije, rekao je Čoban i dodao da će online prodaja slika i fotografija srpskih umjetnika trajati do 25. siječnja.

Nakon toga će na prijemu u rezidenciji veleposlanika Hrvatske tijekom programa koji će voditi glumac i pjevač Frano Lasić kupci moći preuzeti kupljene slike i fotografije i družiti se s umjetnicima koji su ih donirali.

- Vjerujemo da je uloga medija da upravo u ovakvim situacijama budu nositelji humanitarnih inicijativa a magazin Diplomacy&Commerce koji izlazi i u Beogradu i u Zagrebu upravo to vidi kao svoju misiju, zaključio je Čoban, javlja Na dlanu.

Veleposlanik Hrvatske u Srbiji Hido Biščević i sam često poklanja slike na sličnim dobrotvornim akcijama. Biščević je povodom početka ove beogradske akcije istaknuo da se posebno zahvaljuje umjetnicima iz Srbije na predivnoj gesti.

Svi eksponati se prodaju po početnim cijenama i mogu se pogledati na web adresi http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Upit za kupovinu djela može se poslati na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:53