‘NEIZDRŽIVA SITUACIJA‘

U pučkoj kuhinji šokirani računima za plin: ‘Pomažemo siromašnima, hranimo gladne. Ako se ovako nastavi...‘

Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa, žale se iz Pučke kuhinje na Svetom Duhu

Račun za plin od lani i račun od ove godine

 Facebook/Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga/CROPIX

Poskupljenje plina građani već osjećaju na vlastitoj koži - tako su se, primjerice, u Zagrebu računi povećali i do četiri puta. Traži se pomoć i intervencija države, a o novom udaru na novčanike oglasili su se i iz Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Njihov status s Facebooka u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Je li došlo do poskupljenja plina ili nije? Prosudite sami!

Računi za plin za Pučku kuhinju na Svetom Duhu za 12. mjesec 2020. i za 12. mjesec 2021.!

Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa! Mi smo neprofitna organizacija koja svakodnevno dijeli 400 toplih obroka za ljude u potrebi i beskućnike.

Cijena plina drastično nam je poskupjela - prema računu iz 12./2021. iznosila je 1,038743 kn/kWh, prošle godine u istom razdoblju bila je 0,231193 kn/kWh. Potrošnja nam je ista. Čak ove godine nešto malo manja. Ali konačni račun je bio enormno visok, 25.128,44 kn je nedostižna cijena za ono što radimo. Mi jednostavno tih sredstava nemamo.

Apeliramo i molimo da nam vratite cijenu koja je bila prije. Što nam je činiti? Mi pomažemo siromašnima. Hranimo gladne, ako se ovako nastavi... - objavljeno je na Facebook stranici Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:27