DRAMA

U centru Šibenika se urušila kuća! Dio konstrukcije pao i na kafić u susjedstvu, pukom srećom nema žrtava

‘Nismo očekivali da bi se ovo moglo dogoditi jer tu nije bilo nikakvih radova ni ničega‘, kazao je vlasnik kafića

Policijski automobil, ilustracija

 Joško Ponoš/cropix

U samom centru Šibenika u Ulici Blajburških žrtava u nedjelju ujutro urušio se dio kuće, javlja portal Šibenik IN kojemu su tu informaciju potvrdili u Županijskom centru 112.

- Zaprimili smo dojavu o urušavanju dijela kuće u centru grada u 9.02 sati. Na terenu su vatrogasci i gradske službe. U trenutku urušavanja nije bilo nikoga u kući niti na ulici, a vatrogasci su uklonili i dio ruševina da ne smeta prolaznicima. Pregledava se statika objekta da se ne bi još nešto urušilo - kazali su iz ŽC 112.

Dio konstrukcije kuće koja se urušila pala je i na ugostiteljski ubjekt Moderato cantabile te je oštetio dio staklene stijene u unutarnjoj prostoriji objekta.

- Ne mogu reći da smo pretrpjeli neko veliko oštećenje, jer taj dio stakla je samo malo nacikao što ćemo mi danas tokom dana i sanirati. Nastavljamo s radom normalno, nema nikakvih problema. Nismo očekivali da bi se ovo moglo dogoditi jer tu nije bilo nikakvih radova ni ničega, ali evo dogodilo se što se dogodilo i sva sreća da nitko nije stradao i da je sve dobro prošlo - kazao je vlasnik ugostiteljskog objekta Moderato Cantabile Ante Gulin.

Vlasnik kuće koja se urušila i kojoj se ozbiljno narušena statika kazao je za Šibenik IN da je već na putu prema centru grada te će u dogovoru s gradskim službama dalje postupati kako bude potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:18