POZAMAŠAN DUG

Tvrtka bivšeg čelnika hrvatske turističke meke pred stečajem: ‘Bivši zaposlenici uzeli su mi i Smarta...‘

Stečajni upravitelj u analizi ističe i da ne postoje uvjeti za vođenje stečajnog postupka s obzirom da imovina Bebićeve tvrtke nije dostatna za namirenje troškova stečaja

Pjerino Bebić

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu za 31. siječnja zakazao je ročište s raspravom o pretpostavkama za otvaranje stečaja nad Nas 4 d.o.o., tvrtkom bivšeg hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića kojoj su evidentirane neizvršene osnove za plaćanje veće od 95.000 eura.

Sudskom zaključku prethodilo je izvješće privremenog stečajnog upravitelja Marka Rafaja da je Nas 4 d.o.o. krajem prošle godine imao kratkoročne obveze od 37.025 eura (278.970 kuna) te da obveze za koje postoje ovršne isprave i koje su zavedene u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje iznose sveukupno 95.134 eura.

Stečajni upravitelj u analizi ističe i da ne postoje uvjeti za vođenje stečajnog postupka s obzirom da imovina Bebićeve tvrtke nije dostatna za namirenje troškova stečaja te predlaže otvaranje i istovremeno zaključenje stečaja nad dužnikom.

Navodi i da mu je u telefonskom razgovoru Pjerino Bebić rekao kako tvrtka nema ništa od imovine, da više ne posluje te da su vodili noćni klub Operu u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici koja je bila u unajmljenim prostorima.

Osim toga, ističe i da mu je Bebić kazao da su bivši zaposlenici otuđili imovinu, uključujući i vozila – automobil Smart i motocikl Yamahu, što je u veljači 2020. prijavio i policiji.

U izvješću privremenog stečajnog upravitelja ističe se i da mu je u kontaktu s knjigovođoma Nas 4 d.o.o rečeno da su bili zaduženi za poslove knjigovodstva do kraja 2022.,, ali i ‘’da ništa nisu radili i da je Pjerino Bebić kao stečajni dužnik ostao dužan oko 6500 kuna’’.

Stečajni upravitelj je u izvješću naveo i da je obišao poslovnu adresu dužnika u Petrinjskoj ulici 4 u Zagrebu te da je na navedenoj adresi pronašao samo poštanski sandučić s nazivom stečajnog dužnika.

Bivši gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić bio je 2021. osuđen na rad za opće dobro je jer je u više navrata drugima osigurao besplatni smještaj u hotelima i apartmanu na trošak grada.

Tu presudu Županijskog suda u Splitu krajem 2021. potvrdio je i Vrhovni sud. Najviši sud je precizirao da je Bebić kao gradonačelnik Hvara u više navrata drugima osigurao besplatni smještaj u hotelima i u apartmanu na trošak grada, iako je znao da nema nikakvog osnova da grad plaća takav trošak.

Sud je dodao i da je Bebić od zaposlenika hotela tražio izdavanje računa u kojima su lažno navedeni razlozi boravka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:05