ŠEFICA HOSPICIJA

Tužba zbog mobbinga: Časna sestra pokrenula radni spor protiv Riječke nadbiskupije

Danijela Orbanić pokrenula je spor protiv Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb Hospicij Marije Krucifikse Kozulić, kao i same nadbiskupije

Danijela Orbanić

 Screenshot YouTube

Časna sestra Danijela Orbanić, dugogodišnja ravnateljica riječkog Hospicija, prve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj koja je specijalizirana za palijativnu skrb, pokrenula je radni spor protiv Riječke nadbiskupije, čiji detalji za sada nisu poznati.

U Riječkoj nadbiskupiji potvrdili su nam da je u tijeku radni spor radi isplate odštete koji je sestra Danijela Orbanić pokrenula protiv Ustanove za palijativnu zdravstvenu skrb Hospicij Marije Krucifikse Kozulić, kao i same nadbiskupije.

"Tužba zbog mobbinga nije podignuta protiv nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića osobno niti neke druge osobe u službi Riječke nadbiskupije. O postupku koji je u tijeku odluku će donijeti sud", priopćili su iz Riječke nadbiskupije.

Riječki Hospicij otvoren je u veljači 2013. godine, u nekadašnjoj zgradi Teologije u Rijeci i riječkog Caritasa na Belvederu, a formirala ga je Riječka nadbiskupija u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom.

To je ustanova koja pruža besplatnu palijativnu skrb pacijentima u terminalnoj fazi bolesti, a sestra Orbanić vodila ga je od otvorenja sve do prošle godine, kada je, iz razloga koje u nadbiskupiji nisu naveli, otišla s te funkcije. U Riječkoj nadbiskupiji nisu komentirali što je predmet radnog spora.

"Ustanova za palijativnu zdravstvenu skrb – Hospicij Marije Krucifikse Kozulić i Riječka nadbiskupija zahvalni su sestri Danijeli Orbanić za dugogodišnju predanost u radu riječkog Hospicija te su u svakom trenutku spremni na razgovor i mirno rješenje sudskog spora", priopćili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:23