KAROCA (NE) GRE

Turisti su stigli, a uz poznati restoran slijeva se - kanalizacija! Očajni vlasnici: ‘Ubijaju nam sezonu‘

Nadležni nam govore da će biti dobro ako radovi završe do 1. kolovoza, žale se zadarski ugostitelji Tamara i Mario Džaja

radovi kraj restorana 'Karoca gre'

 Zadarski.hr

Sezona je počela? Da. Građevinskih radova. Gosti mogu doći? Da, ali helikopterom! Čak ni pješaci ni dostavljači na biciklima ili mopedima ne mogu do nas. Tako svoju ovosezonsku jadikovku započinju Tamara i Mario Džaja, zadarski ugostitelji koji nisu ni sanjali na koji način će ime njihova restorana postati "ljetni hit". Restoran im je u Sutomiškoj ulici i zove se "Karoca gre".

Njihov je problem u tome što "karoca" poznata kao radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava "ne gre" i što je, evo, već stiglo i kalendarsko ljeto, a svi planirani rokovi unedogled se rastežu, piše Slobodna Dalmacija.

- Svi sliježu ramenima, napuštaju nas radnici koje već dugo plaćamo da bi nam bili sigurni za sezonu, osigurali smo im radne dozvole. Nemamo im što prigovoriti... Ovi s bagerima malo malo pa ne rade. Sad neslužbeno doznajemo da ako budu gotovi do 1. kolovoza - bit će dobro za nas!? A počeli su 19. svibnja uz obećanje da će sve biti gotovo i asfaltirano do 1. srpnja i da će radovi uz restoran biti gotovi 15. lipnja - nastavljaju Mario i Tamara.

Ono što ih najviše muči nije veliki projekt aglomeracije, nego nešto sasvim drugo.

- Razumijemo mi da je izgradnja kanalizacije velik i važan projekt, da su osigurana sredstva iz EU fondova, ali planirati početak radova u turističkoj sezoni je katastrofalna odluka. Nama je ulica sad zatvorena s obiju strana i niotkud se ne može prići restoranu, a rokovi se pomiču.

Koliko vidimo, građevinari ne rade ni subotom ni nedjeljom, ne rade ni cijeli radni dan, ponekad odu već u 13 ili 14 sati, a kad naiđu na neki problem, jednostavno odu na neku drugu lokaciju. Uz sve to, 'digne se more', smrdi kanalizacija. Katastrofa. Ovisimo o izvođaču radova, jer sve druge 'gradske instance' smo zvali i jedini odgovor je 'ne možemo prekidati radove' - upozoravaju ugostitelji.

Slali su pisma gradonačelniku Branku Dukiću, komunalnom pročelniku Robertinu Dujeli, direktoru "Odvodnje" Grgi Peronji, ali i dalje plaćaju svojih 12 zaposlenika, a dosadašnji dio sezone praktično im je uništen, piše Slobodna Dalmacija.

- Imali smo dvije godine korone, pa smo uoči ove sezone digli kredit čije nam rate stižu na naplatu, a bageri se ne miču i promet nam je drastično pao, svaki takav dan novi nam je gubitak. Očajni smo i jedino čemu se sad nadamo je da će makar 'izići iz naše ulice' do 1. srpnja.

Makar da nam netko nešto preciznije kaže, da se znamo reorganizirati, ali ovako smo osuđeni na to da nam ubiju cijelu sezonu. Nedopustivo je ovo i ovako raditi u srcu turističke sezone i radove započeti u lipnju, tu je napravljena velika pogreška i sad svi ispaštamo - zaključuju Mario i Tamara Džaja dodajući da razmišljaju od Grada Zadra zatražiti neku vrstu subvencije, makar za komunalnu naknadu, kako bi pokušali ublažiti "efekte" upropaštene sezone.

Plaćamo 1000 kuna 'Čistoći', ali kamioni nemaju prilaz!

- Među obvezama koje plaćamo je i 1000 kuna za odvoz otpada. Kako je ulica sva raskopana, kamioni 'Čistoće' ne mogu ni doći po kante za otpad, nema prilaza, pa ih moramo vući do druge ulice - kažu vlasnici restorana "Karoca gre".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:18