BOCOM U GLAVU

Trojica dječaka napala dostavljača, u sve se umiješao bračni par iz Zagreba, reagirao i Glovo: ‘Uveli smo SOS gumb!‘

‘Blisko ćemo surađivati ​​s nadležnim tijelima kako bismo istražili okolnosti u kojima se ova situacija dogodila i pronašli odgovorne osobe‘, ističu iz Glova

Glovo dostavljači/Ilustracija

 Tomislav Kristo/Cropix

U ponedjeljak navečer u blizini McDonald‘sa na zagrebačkom rotoru bračni par je svjedočio napadu trojice dječaka na Glovo dostavljača. Strani državljanin izlazio je skuterom iz popularnog fast fooda, a dječaci, za koje očevitkinja procjenjuje da su stari između 12 i 15 godina, u vožnji su ga pogodili bocom u glavu.

Na članak iz Jutarnjeg reagirali su iz dostavljačke tvrtke te su napomenuli kako će učiniti sve da pronađu odgovorne za napad.

"Sa žaljenjem smo primili vijest da je u ponedjeljak u Zagrebu grupa mladih napala dostavljača koji dostavlja preko Glova. Učinit ćemo sve da ga podržimo nakon ovog nemilog incidenta.

Zajedno s dostavljačkom tvrtkom koja zapošljava dostavljača, blisko ćemo surađivati ​​s nadležnim tijelima kako bismo istražili okolnosti u kojima se ova situacija dogodila i pronašli odgovorne osobe. Čim budemo imali više informacija u vezi s istragom, o istima ćemo obavijestiti i javnost", izvijestili su iz Glova i naveli kako najoštrije osuđuju nasilje bilo koje vrste i poduzimaju sve mjere za aktivnu zaštitu dostavljača.

Tako su otkrili da su kao novost za sve dostavljače uveli SOS gumb na aplikaciji pomoću kojeg njihovi zaposlenici brzo mogu dozvati pomoć i pritom obavijestiti nadležna tijela u hitnim institucijama.

"Svi dostavljači koji surađuju s našom aplikacijom pokriveni su osiguranjem od nezgode te smo implementirali SOS gumb na aplikaciji, pružajući dostavljačima alat jednostavan za korištenje, za pozivanje pomoći i obavještavanje nadležnih tijela u hitnim situacijama."

Iz Glova napominju kako su njihovi dostavljači marljivi i pošteni partneri koji su posvetili svoje radno vrijeme da ljudima dostave sve što im može zatrebati, u svim vremenskim i prometnim uvjetima te kako nitko ne bi trebao ići na posao u strahu za svoju osobnu sigurnost.

Podsjetimo, žena je cijeli nemili događaj vidjela jer se vozila u automobilu iza dostavljača.

Zbunjen događajem, dostavljač se zaustavio, na što su mu dječaci dobacivali uvrede. U tom trenutku u cijelu se priču umiješao suprug naše sugovornice koji ih je pitao jesu li normalni i zašto gađaju čovjeka koji im nije ništa skrivio. Hrabri trojac se prestrašio i krenuo ispričavati, ali ne dostavljaču već onome tko je na njih vikao.

- Jedan je odmah navukao kapuljaču, a drugi je pobjegao na drugu stranu ceste. Strašno je da se čovjek u drugoj državi mora osjećati neprihvaćeno, nesigurno i jadno - kazala je svjedokinja ovog ružnog prizora za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:54