OBJAVIO DORH

Traži se nasljednik Vanje Marušić, raspisan natječaj za novog ravnatelja USKOK-a

Kandidati koji ispunjavaju uvjete pozivaju se da do 21. rujna 2022. podnesu prijavu s dokazima o ispunjavanju uvjeta za imenovanje

Zgrada USKOK-a

 Goran Mehkek/Cropix

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske objavilo je danas oglas za slobodno mjesto Ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK).

Kako je priopćio DORH, ravnatelja USKOK-a imenuje Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske uz prethodno mišljenje ministra nadležnog za poslove pravosuđa te mišljenje Kolegija Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, na vrijeme od četiri godine.

"U postupku imenovanja Ravnatelja, od kandidata se traži pisani pristanak za imenovanje na dužnost Ravnatelja, kao i pristanak za provođenje sigurnosnih provjera te provjere imovnog stanja", navode iz DORH-a.

U samom oglasu, kandidati koji ispunjavaju uvjete pozivaju se da do 21. rujna 2022. podnesu prijavu s dokazima o ispunjavanju uvjeta za imenovanje.

Kako smo već izvještavali, sadašnjoj ravnateljici USKOK-a Vanji Marušić četverogodišnji mandat na čelu toga najelitnijega odjela Državnoga odvjetništva istječe 19. studenoga ove godine.

Premda Zakon o USKOK-u propisuje kako će glavni državni odvjetnik, u ovome slučaju Zlata Hrvoj-Šipek, postupak za imenovanje pokrenuti najmanje četiri mjeseca prije toga datuma, u ovome slučaju taj je rok (19. srpnja), odavno "probijen". Zašto se čekalo do rujna iz DORH-a nisu ponudili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:20