STIHIJA NA OTOKU

Tragedija na Hvaru: Muškarac poginuo pokušavajući spasiti svoj bager od požara

Prvo se zapalila gusta borova šuma između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru, a malo kasnije je izbio i kod Zastražišća
 DVD Hvar, screenshot Facebook

Nešto prije 13 sati izbio je šumski požar između mjesta Dol i Vrbanj na otoku Hvaru, a na teren su odmah izašli članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava "Stari Grad", "Jelsa" i "Hvar", javila je Slobodna Dalmacija. Hvarom se ubrzo proširila informacija da je u blizini požarišta smrtno stradao jedan bagerist, a Jutarnjem listu ta je informacija i potvrđena.

Kako smo neslužbeno doznali, muškarac je navodno nastojao spasiti svoj bager od vatrene stihije, no u zasad nerazjašnjenim okolnostima izgubio je život. Prema dosadašnjim informacijama, pronađen je u samom bageru.

U međuvremenu, da se dogodila tragedija, potvrdili su i u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Naveli su samo da je smrtno stradao muškarac, ali drugih detalja zasad nemaju.

- Na mjestu događaja izvršiti će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju - navode iz policije.

Na Hvaru je 40-ak minuta nakon požara kod Vrbanja buknuo požar i na području Zastražišća.

- Mogu samo potvrditi da između Dola i Vrbanja gori gusta borova šuma, ugrožene su i kuće u mjestu Vrbanj, tako da smo u pomoć pozvali kanadere - kratko je nedugo nakon izbijanja vatre rekao Antoni Ivanković, zapovjednik DVD-a "Stari Grad".

Iz MORH-a su potvrdili da su na teren poslali dva kanadera, a iz DVD-a Hvar navode da su stigla tri protupožarna aviona.

Naknadno smo od vatrogasaca doznali da su kuće obranjene, kao i da nisu potrebne dodatne snage s kopna. Procjena je da će požarište biti pod kontrolom do večeras.

Kako doznajemo, četvorica policajaca iz PP Hvar su, u trenutku kad se vatra približila samim kućama, počeli izvlačiti stare i nemoćne, žene i djecu i odvozili ih na sigurno.

U gašenju sudjeluje 55 vatrogasaca sa 15 vozila iz DVD-a Hvar, Jelsa, Stari Grad i Sućuraj. U gašenju sudjeluju i tri kanadera te dva air tractora.

- Situacija na terenu je povoljnija, požar se i dalje aktivno gasi i objekti nisu ugroženi, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:06