AKCIJA SPAŠAVANJA

Traganje za dvojicom ribara nestalih u istarskom akvatoriju bez rezultata, akcija se nastavlja

U pomoć su se također odazvali privatni brodari u plovidbi područjem traganja te građani dobrovoljno, vlastitim brodicama
 Matija Djanješić/CROPIX

Lučka kapetanija Pula i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci izvijestili su Ministarstvo mora o rezultatima traganja za dva hrvatska državljanina, koji su prije dva dana nestali u sjevernome Jadranu, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akcija traganja i spašavanja koja se od 2. svibnja provodi na dijelu sjevernog Jadrana za dvojicom nestalih, koji su isplovili iz Umaga u ranim jutarnjim satima u utorak, nastavljena je i tijekom današnjeg dana, ali nažalost bez rezultata.

Od jutarnjih sati u akciju traganja uključena su dvije brodice Lučke kapetanije Pula i brod Lučke kapetanije Rijeka i jedan brod Postaje pomorske i aerodromske policije Pula.

U pomoć su se također odazvali privatni brodari u plovidbi područjem traganja te građani dobrovoljno, vlastitim brodicama. S obzirom da je tijekom sinoćnjeg traganja eho-sonarski uočen neodređeni obris na dubini od 28 metara, od jutros su na toj poziciji angažirani policijski ronioci te dva ronioca Istarske županije.

S obzirom na slabu podmorsku vidljivost, ronilački zaron danas je privremeno prekinut i bit će nastavljen tijekom sutrašnjeg traganja. Pomoć pruža i MRCC Roma, koji koordinira traganje s talijanske strane Jadrana.

Obalne radio postaje ORP Rijeka-radio odašilju obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području traganja, koje će istim intenzitetom biti nastavljeno sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:38