‘DOBRA STARA...‘

Tomaševićev savjetnik zgrozio javnost tvitom pa izjavio: ‘Zaboravio sam da internet ne trpi ironiju‘

Naravno da ne mislim da ikoga treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi, komentirao je poslije Josip Jagić

Josip Jagić

 CROPIX, Twitter

Josip Jagić, savjetnik stranke Možemo, napisao je komentar na Twitteru koji je vrlo brzo podigao prašinu u javnosti. Na to se osvrnuo Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta, a na sve je odgovorio i sam Jagić. Izgleda da se malčice zaletio s komentarom.

''Čovjek zadužen za PR i sve nastupe Možemovaca Josip Jagić kojeg novinari zovu kad ne mogu doći do neke informacije iz Grada Zagreba, na komentar kolumnista Indexa Gordana Duhačeka kako nitko nije poubijao više katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara, komentira kako su to dobra stara vremena, za kojima je, eto, Možemovac Josip Jagić nostalgičan.

Gnjusan, neljudski, anticivilizacijski komentar! Možemo pod hitno mora raskinuti suradnju s ovim čovjekom, a gradonačelnik Tomašević i platforma Možemo se ispričati!'', napisao je Marko Sladoljev na Facebooku.

Jagić je nakon svega reagirao na Twitteru, društvenoj mreži na kojoj je sve i počelo.

''Zaboravio sam kako internet ne trpi ironiju. Naravno da ne mislim da ikoga treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi. Žao mi je što se ovo protumačilo kao podrška nasilju ili bilo čemu goremu'', napisao je u objašnjenju svoje prve reakcije.

O svemu se u petak poslijepodne oglasio i Nikola Grmoja.

- To je jedan necivilizacijski, neljudski, gnjusan komentar čovjeka koji je zadužen za komunikaciju platforme Možemo, za kojega se priča da ne možete u Gradu Zagrebu dobiti bilo kakvu informaciju ako ne kontaktirate njega. Mislim da hitno mora platforma Možemo smijeniti tog čovjeka i da se gradonačelnik Tomašević i cjelokupna platforma Možemo trebaju ispričati.

Neki govore i o mogućoj kaznenoj odgovornosti jer to je zapravo pozivanje na nasilje, na ubijanje, dakle, ne znam tko normalan to može opravdati i na takav način komunicirati. Ja sam zgrožen takvom izjavom i očekujem hitnu reakciju - izjavio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:25