PODUŽI POPIS

Tko je sve bio u klubu uhićenog šefa Janafa na dan kad mu je Krešo Petek donio milijune u vrećici

U Klubu u Slovenskoj 9 je 11. studenog kada se navodno dogodila primopredaja novca bilo više od 20 osoba
ddd fff

U Klubu bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića 11. studenog prošle godine kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita Kovačeviću bile ukupno 24 osobe, javlja Telegram.

U Klubu su, kao što je ranije objavljeno, bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski, te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.

Prema informacijama koje su potvrđene i Jutarnjem, osim njih tog dana su u Klubu bili i poduzetnici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Ivan Bilić, Zoran Breščaković, Marijan Vidović, Renata Blažević, Olga Čučak, Damjan Simić, Krunoslav Kunkušak i Nenad Šagud.

Jutarnji list kontaktirao je još prošlog tjedna neke od osoba s popisa i oni su potvrdili da su bili navedenog dana u klubu, a jedan od naših sugovornika rekao je da je bio došao u kasnim popodnevnim satima, kad je već glavni dio ručka završio. Nazočnost u klubu potvrdio je i Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, te Jakša Marasović, bivši član uprave JANAFA, kao i poduzetnik Tonica Rajh, kooperant JANAF-a. Pokušali smo kontaktirati i Renatu Blažević iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva koja je s Olgom Čučak također bila na tom ručku ali nije odgovorila na naš poziv.

Podsjetimo, prema optužbama protiv Peteka i Kovačevića, 11. studenoga 2019. izvršena je primopredaja mita Kovačeviću kako bi on pogodovao Peteku pri dobivanju poslova za Janaf, a radilo se o poslovima modernizacije sustava gašenja i hlađenja spremnika na terminalu u Omišlju te i proširenje sustava mjernih stanica u Omišlju, Virju, Sisku i Sotinu.

Policija je tada, u studenome 2019., Peteka već dva mjeseca držala pod tajnim mjerama - snimali su njegove telefonske razgovore te videokamerom tajno snimali njegovo kretanje, a pod istim mjerama bio je i Kovačević te dvojica njegovih najbližih suradnika, šef sigurnosti Janafa Vlado Zorić te šef Odjela za prijevoz nafte Damir Vrbanc.

'Ja nisam navedeni Krajačić'

Jutarnjem listu javio se Tomislav Krajačić iz marketinške agencije Kofein te demantirao da je bio u Kovačevićevom Klubu na dan kada mu je Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita.

- Ovim putem obavještavam da ja nisam taj navedeni Tomislav Krajačić o kojem se piše jer sam taj dan primao kemoterapiju na hematologiji KBC-a Rebro, kako sam odradio od 21.10 -31.12. četiri ciklusa kemoterapije, taj navedeni dan 11.11. 2019. primao sam najintenzivniju i najdužu terapiju koja kreče oko 8 sati i završava oko 17h popodne. Također, želim napomenuti da za klub znam isključivo iz medija te ne poznam nikoga od navedenih imena, poručio je Krajačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:55