KOD NOVSKE

Teška nesreća na autocesti A3: Sudarilo se pet automobila, četvero ljudi završilo u bolnici

Prometne nesreće usporavaju promet na autocesti A3 između Novske i Okučana te na A7 između čvora Šmrika i Križišće

Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix/

Četiri osobe ozlijeđene su u sudaru u kojem je u ponedjeljak ujutro na autocesti A3 između Novske i Okučana sudjelovalo pet vozila, doznaje se sisačko-moslavačkoj policiji.

Ozljieđeni su prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška i zasad nije poznata težina ozljeda.

Nesreća se dogodila oko 5,40 sati kod odmorišta Stari Grabovac, kažu policiji koja na mjestu nesreće provodi očevid.

HAK je izvijestio da se zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani vozi jednim trakom usporeno u oba smjera.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Radovi promet usporavaju i na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice), gdje se u oba smjera vozi po dva sužena prometna traka uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Usporeno se vozi i u zonama radova na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis, na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5 tone.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 08:48