NIŠTA OD ZIME

Temperature se danas penju čak do 19°C. Imamo i prognozu za ostatak tjedna

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, na istoku zemlje i sjeverozapadni

Ilustracija









 

 Nikola Vilic/Cropix

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje u većini krajeva bar djelomice sunčano te razmjerno toplo vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama zraka između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro mjestimice ima magle. Prijepodne će se prolazno naoblačiti, a na sjevernom Jadranu niska naoblaka mogla bi se zadržavati veći dio dana.

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, na istoku zemlje i sjeverozapadni, a duž obale ponegdje jugoistočni.

Kako prognozira za HRT meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a, u ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu najniža temperatura biti između 2 i 5 °C, a najviša dnevna između 16 i 19 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro uz umjerenu naoblaku te povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

U Gorskom kotaru i Lici prevladavat će sunčano i iznadprosječno toplo, i to već od jutra. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu gdje će u noći i ujutro mjestimice biti magle i niskih oblaka koji se mogu i dulje zadržati. Vjetar slab, ujutro uz obalu burin, danju jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Na srednjem Jadranu ujutro također može biti magle i niskih oblaka, ali rjeđe nego na sjeveru. Danju pretežno sunčano. I u unutrašnjosti Dalmacije većinom sunčano, ujutro uz temperaturu između 0 i 4 °C. Najviša dnevna temperatura između 15 i 17 °C. Nakon burina, danju će puhati slab do umjeren jugoistočni vjetar.

Jugoistočnog vjetra bit će i na jugu Hrvatske, uz mirno ili malo valovito more te temperaturu i zraka i mora oko 15 °C. Prevladavat će sunčano."

U nastavku tjedna u unutrašnjosti i dalje iznadprosječno toplo uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Uz više oblaka povremeno može pasti malo kiše, ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu uz promjenjivu naoblaku povremene slabe kiše može biti ponajprije na sjevernom dijelu uz umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. U utorak još mjestimice magla i niski oblaci na sjeveru. Temperatura zraka u porastu, osobito jutarnja, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:07