POZIV IZ SRBIJE

Tamara Vučić poslala hitno pismo prvoj dami Hrvatske, već u utorak očekuje ju u Beogradu

S nadom da ćete mi pružiti zadovoljstvo da vas ugostim u Beogradu, primite izraze mog posebnog uvažavanja, stoji u pismu

Tamara Vučić, Sanja Musić Milanović

 Cropix/

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije u ime Tamare Vučić, supruge srpskog predsjednika, uputilo je hitno pismo ambasadi Srbije u Zagrebu, s ciljem da se što prije proslijedi poziv prvoj dami Hrvatske za prisustvo na modnoj reviji "Jovanka u boji".

U dokumentu, u koji je portal Nova.rs imao uvid, navodi se kako poziv Sanji Musić Milanović, supruzi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, treba uputiti što prije, a shodno protokolu treba obavijestiti i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske.

U pismu Tamara Vučić navodi kako je revija "Jovanka u boji" posvećena zajedničkoj povijesti "naših država i naroda".

"Iza Jovanke Broz ostali su neiskorišteni najfiniji materijali, koje sad, devet godina poslije njezine smrti, dizajneri iz Srbije, kao i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije te Slovenije, pretaču u suvremene kreacije", navodi se u pismu.

Dodaje se kako će Tamari Vučić biti izuzetna čast ukoliko bi gospođa Musić-Milanović prisustvovala reviji koja će se održati 29. studenoga u Palači Srbija.

"S nadom da ćete mi pružiti zadovoljstvo da vas ugostim u Beogradu, primite izraze mog posebnog uvažavanja", zaključuje se u pismu.

Revija na koju je pozvana supruga hrvatskog predsjednika bit će posvećena Jovanki Budisavljević Broz, čiji su pojedini detalji života još uvijek obavijeni velom tajne. Nakon smrti Josipa Broza Tita, Jovanki su oduzeti gotovo sva imovina, kao i prava.

Duboku starost dočekala je u kući koja nije ispunjavala ni osnovne uvjete za život. Preminula je 20. listopada 2013. godine, a pokopana je uz sve državne počasti, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:06