TOMISLAV VLAHOVIĆ

Svećenik s Dugog otoka služi mise unatoč zabrani, napao novinarku: ‘Kakva ste vi to vjernica?‘

Premješten je na Dugi otok zbog problematičnog ponašanja - glumio je policajca i zaustavljao vozače
Tomislav Vlahović
 Zadarska Nadbiskupija

Na zadarskom Općinskom sudu u četvrtak se nastavlja suđenje don Tomislavu Vlahoviću, svećeniku Zadarske nadbiskupije koji je optužen zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti prije tri godine.

Vlahović je tada bio župnik u Perušiću kod Benkovca, a mještani su ga prijavili kako ih je zaustavio u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac šibensko-kninske Policijske uprave.

Na zadnja dva ročišta Vlahović se nije pojavio, ali je zato ponovno u centru pozornosti zbog problematičnog ponašanja u Salima na Dugom otoku gdje je premješten za župnika nakon skandala u Benkovcu.

Epidemiološka situacija u Salima trenutno je alarmantna, u ponedjeljak je bilo 67 zaraženih, pola mjesta u samoizolaciji, virus se probio u školu, vrtić, starački dom, sve je zatvoreno, a misna slavlja bilo koje vrste izričito su zabranjena odlukom lokalnog stožera civilne zaštite sve do 12. prosinca. Unatoč tome, don Tomislav Vlahović u nedjelju je uredno održao mise u sve tri župe gdje služi: Salima, Žmanu i Luci.

Radio je to i ranije, u prvoj karanteni, ovog proljeća, kada je s oltara javno govorio kako korona ne postoji i osobno prozivao one koji se s njim ne slažu. Zašto ponovno krši mjere, pogotovo sada, u situaciji kada zaraza doslovno bukti u mjestu, pitali smo u ponedjeljak samog svećenika. Umjesto odgovora, dobili smo propovijed.

- Jeste bili na misi jučer? Niste? Kakva ste vi to vjernica - počeo je Vlahović, ali ipak nije bio raspoložen za razgovor o tome koliko mu je ljudi došlo na mise koje se nisu ni smjele održati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:44