POZNATI DETALJI

Svečani program Hrvatske vojske u povodu Dana državnosti održat će se u više gradova

Letački program HRZ-a, preleti helikoptera Kiowa Warior i Black Hawk, aviona Rafale te akro grupe ‘Krila Oluje‘ su u 17 sati

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

U povodu obilježavanja Dana državnosti RH u četvrtak, 30. svibnja, Hrvatska vojska održat će svečani program, u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Puli bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema HV-a, a u Zagrebu će se održati i pokazne vježbe i letački program, priopćio je MORH.

Na Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) na zagrebačkom Jarunu od 8,30 do 18 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema Hrvatske vojske te je predviđeno održavanje pokaznih vježbi HV-a i letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske – vježba Zapovjedništva specijalnih snaga, vježba Počasno-zaštitne bojne, prikaz rada vodiča i službenih pasa Pukovnije vojne policije i letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, preleti helikoptera Kiowa Warior i Black Hawk, aviona Rafale te akro grupe “Krila Oluje”, građani će moći pratiti od 17 sati.

Programu na Jarunu poslijepodne će nazočiti premijer Andrej Plenković s Vladinim izaslanstvom, u kojem će biti i ministar obrane Ivan Anušić.

Također, vojnički ručak za građene bit će organiziran od 12,30 do 16 sati, najavljuju iz Ministarstva obrane RH (MORH.

Split

U Splitu na Gatu svetog Nikole, od 8,30 do 18 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema HV-a. Za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha.

Osijek

Također u Osijeku na lijevoj strani Drave, Krunskoj utvrdi i Katakombama, od 8,30 do 18 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema HV-a, a za građane će biti organizirana podjela vojničkog graha.

Pula

I u Puli na Riječkom gatu, od 8,30 do 18 sati, bit će izloženo naoružanje, borbena i neborbena tehnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 15:05