Sunčana Glavak

‘Svatko treba poljoprivrednika barem tri puta dnevno, to jasno govori o njihovoj važnosti‘

Pozivam sve mlade poljoprivrednike koji se nisu javili ove godine da pokušaju iduće, kaže Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista

Sunčana Glavak

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Hrvatska će u travnju devetu godinu zaredom dobiti novog najboljeg mladog poljoprivrednika u natječaju koji je organizirala Europska pučka stranka (EPP), a u Hrvatskoj se odvija pod pokroviteljstvom hrvatske eurozastupnice Sunčane Glavak (HDZ), koju je EPP imenovala ambasadoricom projekta u Hrvatskoj.

Kao i prijašnjih godina, Jutarnji list je medijski pokrovitelj ovog izbora. U sljedećih 20 dana Jutarnji list će u tiskanom i web izdanju kroz reportaže svojih novinara i fotoreportera predstaviti sve finaliste izbora, njihove inspirativne poslovne i životne priče kojima daju svoj doprinos razvoju i opstanku života na selu kroz primarnu proizvodnje hrane, koja u ovom globalno kriznom vremenu ima ogromnu važnost, što je istaknuo i Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista.

- Jutarnji list godinama prati razvoj najboljih mladih poljoprivrednika. Njihov napor, ambicija i inovativnost su nam primjer pravih priča kakve želimo prezentirati našim čitateljima. Zahvaljujem žiriju koji je odabrao najbolje, a našim čitateljima preporučujem ovaj serijal. Pozivam sve mlade poljoprivrednike koji se nisu javili ove godine da pokušaju iduće - rekao je Ogurlić, a Glavak je istaknula kako joj je drago "što su i ove godine naši mladi poljoprivrednici pokazali što znači biti inovativan i konkurentan u svom poslu".

- Ulaganjima financiranima iz fondova EU mladi poljoprivrednici mijenjaju način poljoprivredne proizvodnje prilagođavajući ga suvremenim uvjetima koji podrazumijevaju digitalizaciju procesa i dostizanje održivosti. Izreka kaže da svaki čovjek treba poljoprivrednika barem tri puta dnevno. Ta poruka jasno odražava univerzalno priznanje važnosti koju poljoprivrednici i poljoprivredna proizvodnja imaju za osiguravanje hrane. Uz tu ulogu, mladi poljoprivrednici imaju dodatnu ulogu nositelja razvoja i opstanka ruralnih područja - poručila je Glavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:25