POVIŠENI TONOVI

Svađa Urše Raukar sa zastupnicama HDZ-a: ‘Sjetite se fotke iz 2017. Na tome ste dobili izbore!‘

‘Danas prisustvujemo jubileju Vlade HDZ-a, vođenoj Andrejem Plenkovićem, s to je smjena 30. ministra. Neslavna i poražavajuća‘, rekla je Raukar Gamulin

Urša Raukar

 Damjan Tadic/Cropix

Saborska zastupnica Možemo Urša Raukar Gamulin rekla je u utorak u Hrvatskom saboru da svjedočimo "jubileju" Vlade HDZ-a, smjeni 30. ministra, osvrćući se na smjenu ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, kojeg je danas smijenio premijer Andrej Plenković.

"Danas prisustvujemo jubileju Vlade HDZ-a, vođenoj Andrejem Plenkovićem, s to je smjena 30. ministra. Neslavna i poražavajuća", rekla je Raukar Gamulin tijekom rasprave o izmjenama Zakona o doplatku za djecu izrazivši nezadovoljstvo praznom sabornicom na tu važnu temu.

Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je tjednik Nacional obavio članak u kojem navodi da je njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca. Tjednik je potom objavio i audio zapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV.

Raukar Gamulin je upozorila da iz afere u aferu koju proizvodi sadašnja vlast ‘lete‘ takve cifre da bi se moglo zaključiti kakve bi - da se uvede malo reda u državu - mogle biti socijalne naknade i koliko bi socijalne naknade bile potrebne da nema toliko korupcije, laži i krađa.

Na to joj je HDZ-ova zastupnica Nada Murganić rekla da HDZ svoje afere rješava, a Možemo svoje "gura pod tepih" te trče za pomoć Andreju Plenkoviću.

"Počistite smeće ispred svog praga", poručila je.

Na to joj je Raukar Gamulin odgovorila: "Smeće koje spominjete ste nam donijeli vi, svojim nečinjenjem od 2005., zajedno s vašim prijateljem Milanom Bandićem kojeg sada hvali Aleksandar Vučić".

Maja Grba Bujević (HDZ) podsjetila je na fotografiju iz 2017. na kojoj su sadašnji zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i članovi političke platforme "Zagreb je NAŠ" na hrpu otpada postavili zastavu sa natpisom "Zagreb je NAŠ!". "Na tome ste dobili izbore i rekli ste da ćete to riješiti odmah po dolasku na vlast. Znali ste što vas čeka. Lagali ste hrvatski narod, lagali ste Zagrepčane i Zagrepčani zaslužuju da m se ispričate zbog ovoga što sada radite", kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:47