ZAVRŠILI NA SUDU

Susjed izludio dr. Redžepija, intervenirala i policija: ‘Bacao je zemlju, tarot karte, vaze, opuške, prijetio smrću...‘

Zvonio im je, lupao nepoznatim predmetom po vratima, psovao im mrtvu majku u grobu...

Gzim Redžepi

 Darko Tomas/Cropix

Suživot različitih ljudi u stambenim zgradama oduvijek je bio izazov doveden na kušnju. Uvjerio se u to i poznati doktor Gzim Redžepi, ravnatelj specijalne bolnice Primamed na Radničkoj cesti, koji je zbog izrazito bučnog stanara susjednog ulaza koji je remetio mir svima, doslovno izludio. Tražio je prvo pomoć predstavnika stanara, a na kraju je morala intervenirati i policija.

- Iznad moje bolnice nalazi se balkon Ante K. On je mlađi čovjek koji je u više navrata svojim ponašanjem narušavao red i mir. Pušta glasnu glazbu kroz prozor stana, viče i prijeti. A u mojoj bolnici se izvode testiranja u svezi poremećaja disanja u spavanju pa je u više navrata bilo nemoguće provesti testiranje jer pacijenti zbog galame koju je Ante K. proizvodio, nisu mogli spavati. Zbog svega toga sam kontaktirao predstavnika stanara koji mi je rekao da je taj mladić bolestan te da ne može urgirati - ispričao je u sudnici zagrebačkog suda Gzim Redžepi, poznat kao blizak suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u fokus javnosti došao zbog optužbe za trgovanje utjecajem u "slučaju Severina".

Redžepi se ujedno prisjetio i epizode od svibnja 2021. godine kada je 40-godišnji susjed iz noćne more kroz balkon stana koji se nalazi na dvorišnoj strani ulice, bacao razne stvari.

- Bacao je zemlju, tarot karte, opuške marihuane, prijetio je mojim zaposlenicima da će ih ubiti. Vikao je na njih kroz prozor pa je zbog tog ponašanja zatražena policijska intervencija tako da je smješten u bolnicu. To isto se, međutim, ponovilo opet u rujnu, ali daleko jačeg intenziteta jer je osim puštanja glasne glazbe kroz prozor bacao vaze i druge predmete te neartikulirano izvikivao. Opet ga je policija privela - opisao je Redžepi predočivši sudu fotografije u mobitelu na kojima su vidljive sve stvari koje je osumnjičeni bacao iz stana.

Liječnik je naglasio i da mu nije interes za išta teretiti okrivljenika, međutim, bio je primoran zvati policiju jer je Ante K. svojim ponašanjem izravno ometao rad bolnice. Pojasnio je i da pacijente s poremećajem disanja tijekom spavanja bolnica naručuje tijekom cijele noći kako bi ih mogli snimati u snu, ali da zbog galame testiranja nisu odrađena što dovodi samo do gomilanja troškova.

Prema optužnom prijedlogu zagrebačke policije, Ante K. je 24. rujna oko 17 sati u Radničkoj narušavao javni red i mir. Kroz prozor na prvom katu stana reproducirao je glasno glazbu koja je dopirala na ulicu, a potom je ničim izazvan popeo se kat iznad gdje se okomio na vrata susjeda. Zvonio im je, lupao nepoznatim predmetom po vratima, psovao im mrtvu majku u grobu, a potom se vratio u svoj stan i kroz prozor bacio staklenu pepeljaru pred ulaz Primameda. Njegove uvrede i psovke nisu zaobišle djelatnike specijalne bolnice kao niti građane u prolazu koji su ostali zgroženi ponašanjem mladića.

Prekršajni sud čije je ročište izbjegao unatoč nizu sudskih poziva, proglasio ga je krivim te kaznio s 450 kuna zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:36