NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sud odlučio: ‘Škola je opravdano zabranila pohađanje nastave učeniku koji je odbio nositi masku‘

Učenik osmog razreda iz Zagorja danima je s ocem sjedio pred školskom zgradom. Uskoro su se ispred škole zaredali i prosvjedi

Osnovna škola u Krapinskim Toplicama u kojoj je učenik odbijao nositi zaštitnu masku

 Zeljko Puhovski/CROPIX

Osnovna škola u Krapinskim Toplicama opravdano je zabranila pohađanje nastave učeniku koji nije želio nositi zaštitnu masku - ovakvu nepravomoćnu presudu donio je Općinski sud u Zlataru, odbivši tužbu koju su dječak i njegovi roditelji podnijeli protiv škole, objavio je Telegram.

Sud kaže kako je škola morala poštivati propisane epidemiološke mjere uvedene zbog covida-19, a dječak i njegova obitelj nisu dokazali da bi mu nošenje maske štetilo zdravlju.

Podsjetimo, na početku ove školske godine učenik osmog razreda iz Zagorja danima je s ocem sjedio pred školskom zgradom. Ravnatelj ga nije puštao unutra jer je odbijao nositi masku u zajedničkim prostorijama (na hodniku i u blagovaonici).

Uskoro su se ispred škole zaredali i prosvjedi. U jednom trenutku antimaskeri su uspjeli upasti u školsku zgradu, zbog čega su na kraju angažirani i zaštitari.

Predstavnici škole na sudu su ukazivali kako ni dječak ni njegovi roditelji nisu prezentirali dokaze da bi učeniku zaštitna maska narušavala zdravlje.

- Kad je tražen liječnički pregled kojim bi se to utvrdilo, učenik i njegova obitelj su ga odbili - naglašeno je, a prenosi Telegram. Inače, dječak je prošle školske godine uredno nosio masku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:24