VREMENSKA PROGNOZA

Stiže ogromna promjena vremena: Slijede kiša i minusi, evo što nas čeka na Uskrs

Uskrs će biti većinom hladan i suh, iako na kopnu može biti povremenih ‘naleta‘ kiše i snijega, u unutrašnjosti
 Damjan Tadic/Cropix

Porasla je naoblaka u unutrašnjosti, što je u uvod u pogoršanje koje nam stiže, prognozira meteorologinja Tea Blažević za N1.

Već danas poslijepodne treba računati na nestabilnosti u unutrašnjosti. U noći će se intenzivirati oborine, a padom temperatura u višem gorju moguć je snijeg. Oborina će lokalno biti obilnija, osobito na širem području Ogulina i na dijelovima obale, gdje može pljuskova praćenih grmljavinom.

image
vremenska prognoza
image
vremenska prognoza

U subotu u drugom dijelu dana očekujemo i mijenjanje smjera vjetra s južni na sjeverni pa će pod Velebitom zapuhati jaka i vrlo jaka bura, koja će se proširiti na cijelu obalu, do večeri.

Stoga će na Uskrs biti osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti, oko 10, a na moru će dojmu svježine pridonositi jaka i vrlo jaka bura, osobito u prvom dijelu nedjelje.

image
vremenska prognoza
image
vremenska prognoza

Uskrs će biti većinom suh, iako na kopnu može biti povremenih 'naleta' kiše i snijega, u unutrašnjosti.

Novi tjedan počet će suho, pa i hladno, hladnije od prosjeka, i čini se da bi srijeda mogla donijeti pravu snježnu epizodu u veći dio unutrašnjosti, ali i snijeg ponegdje na obali, javlja N1.

DHMZ za Zagreb u srijedu tako najavljuje jutarnje minuse, ista sudbina čeka i Kvarner, a i u Slavoniji će se temperature kretati oko ništice. U Dalmaciji će biti tek nešto toplije, no ni na krajnjem jugu dnevne temperature neće prelaziti 10°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:30