MILIJUNI ZA BRAZILCE

Srnin intervju za Sportske izazvao konsternaciju u Kijevu: ‘Sad, dok Rusi pokreću ofenzivu?‘

- Pažljivije treba birati riječi kad se govori o temama vezanim uz sudbinu zemlje, ističe jedan naš sugovornik iz političkog miljea

Darijo Srna

 Marko Todorov/Cropix

„Ozbiljno radimo na tome da složimo najbolji Šahtar u povijesti. Realno trebamo još tri ili četiri pojačanja da to i ostvarimo. A mi nećemo stati s dovođenjem pojačanja. Jednog smo platili 12 milijuna eura, a drugog 12 plus još tri bonusa," izjavio je za Sportske novosti Darijo Srna, sportski direktor ukrajinskog nogometnog kluba Šahtar.

Njegove tvrdnje kako se na dovođenje igrača troši više desetaka milijuna eura dok Ukrajina trpi žestoku rusku agresiju, izazvala je, prema našim saznanjima, veliko nezadovoljstvo u međunarodnim političkim krugovima.

„Nije dobro na ovaj način govoriti u trenutku kad se rješava sudbina zemlje. Pažljivije treba birati riječi kad se govori o temama vezanim uz sudbinu zemlje", ističe jedan naš sugovornik iz političkog miljea. Prema više izvora, izražava se nezadovoljstvo što s jedne strane ukrajinska vlast širom svijeta traži financijsku pomoć, a s druge strane ukrajinski državljani desetke milijune eura troše na nogomet. Naglašava se i kako u trenutku dok ruska vojska pokreće veliku vojnu ofenzivu, a ukrajinski predsjednik naglašava da vojsci nedostaje oružja i streljiva, u najmanju ruku nije pametno govoriti i najavljivati višemilijunska ulaganja u nogomet u Ukrajini.

Pritom se misli na Rinata Ahmetova, vlasnika Šahtara. Za njega Darijo Srna kaže se nikad neće umoriti od ulaganja u nogomet. „Pomaže državi na pregršt načina, a i on je dodatno motiviran u misiji da ukrajinski nogomet ne padne, nego da s pobjedama šalje poruke širom svijeta. Ahmetov i svi mi na terenu pokazujemo koliko je Ukrajina živa i žilava te da predaja nikad neće biti opcija”, tvrdi Srna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:33