STJEPAN ANDRAŠIĆ (81)

Sretan kraj potrage za nekadašnjim glavnim urednikom Večernjeg lista, obitelj potvrdila da je živ

Prijepodnevna šetnja Stjepanova je dnevna rutina, no za razliku od inače, u srijedu se nije vratio kući

Stjepan Andrašić

 Privatna Arhiva/

Od obitelji nestalog Stjepana Andrašića u 22.47 sati primili smo poruku da je nađen živ i da je potraga, nakon što je posljednji put viđen u srijedu oko 17 sati, sretno okončana.

Policija i vatrogasci od četvrtka ujutro intenzivno su tragali za Stjepanom Andrašićem (81), koji je u razdoblju od 1983. do 1990. godine bio glavni urednik "Večernjeg lista", a koji je u srijedu posljednji puta viđen kod INA-ine benzinske crpke na Šetalištu Svetog Bernardina 8, blizu centra grada Krka.

Ujutro je s crnim psom, koji na ogrlici ima naveden kontakt broj člana obitelji, krenuo u šetnju u gradu Krku. Najvjerojatnije je pas, koji se odaziva na ime Gari (Garica), još uvijek s njim jer su nerazdvojni.

Prijepodnevna šetnja Stjepanova je dnevna rutina, no za razliku od inače, u srijedu se nije vratio kući, a mobitel, koji ujedno i služi za precizno lociranje, mu se isključio. Kako policijski pravilnik nalaže da se osoba smatra nestalom tek nakon 24-satnog perioda bez kontakta, Stjepana su tijekom jučerašnjeg dana pa sve do danas tražili isključivo obitelj i prijatelji, no potraga je bila bezuspješna.

Kada je izašao iz kuće, nosio je tamne gumene čizme, crne hlače, kariranu košulju i maslinasti prsluk bez rukava.

Obitelj je nestanak prijavila Policijskoj postaji Krk, ali jučer zbog jakog nevremena nije bilo moguće intenzivnije tragati za njim. No već u četvrtak ujutro policija i vatrogasci su krenuli u potragu, a kontaktiran je i HGSS. Andrašić, inače, pati od demencije.

Stjepan Andrašić je rođen 1941. godine, a 1971. godine zaposlio se u Večernjem listu u kojem je počeo kao novinar u gradskoj rubrici, u unutrašnjoj politici. Bio je urednik više izdanja i rubrika, a od 1983. do 1990. i glavni urednik "Večernjaka". Osnovao je 1990. nakladničko poduzeće Masmedia koje je objavilo oko 1000 izvornih i reprinta poslovnih i stručnih knjiga,te 80 CD-a stručnog i znanstvenog sadržaja. Pokrenuo je i niz stručnih časopisa u suradnji s njemačkim nakladnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:44