PREDSJEDNICA ‘ANĐELA‘

Splićanka nakon 25 godina na sudu dokazala da je bolnica kriva za smrt njenog sina: ‘Teška sramota!‘

Zbog liječničke pogreške je jedan dječak, Toni, preminuo, a drugi, Duje, rođen je s teškim cerebralnim oštećenjima

Dijana i Duje Aničić
 

 Paun Paunovic/Cropix/Cropix

Majka Dijana Aničić i njezin sin Duje 25 godina su se sudski sporili sa splitskom bolnicom. Nakon toliko vremena, Općinski građanski sud u Zagrebu je presudio u njihovu korist te im sada pripada 161 tisuća eura odštete, a odluka o naknadama i rentama za pomoć i njegu, troškove liječenja i parničnog postupka bit će donesena naknadno, piše Dalmacija danas.

Dijana je u kolovozu 1998. na Firulama trebala roditi zdrave blizance, no zbog liječničke pogreške je jedan dječak, Toni, preminuo, a drugi, Duje, rođen je s teškim cerebralnim oštećenjima zbog kojih ne može samostalno držati glavu, micati rukama i nogama, jesti, govoriti, a ni vidjeti.

Unatoč tragediji, mama Dijana, inače predsjednica udruge ‘Anđeli‘ je uspjela izboriti zakon prema kojem su majke djece s najtežom invalidnošću dobile pravo na status njegovatelja.

- To je Pirova pobjeda, nakon 25 godina teška sramota. Nemam što kazati, ne znam što bih rekla, meni su emocije potpuno nesređene. Treba mi vrijeme da se zbrojim, a pitanje je uopće što će biti, to je prvostupanjska presuda. I to može trajati još 25 godina. Ne znam što bih rekla, zbilja ne znam. Moju djecu ništa neće vratiti, meni je bio cilj samo da se to više ne događa, rekla je Dijana za Dalmacija danas.

Iz KBC Split su odgovorili da presudu još nisu zaprimili, no ističu da će je poštovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:49