POGLEDAJTE SNIMKE

Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Belim Manastirom teče blatna rijeka, u Dalmaciji palo i nekoliko centimetara leda

Zbog nakupljene vode na kolniku, uslijed jake kiše, zatvorena je državna cesta D-517

Poplave u Belom Manastiru

 Screenshot/radio Baranja/

Obilna kiša koja se u utorak u rano poslijepodne spustila nad istočnom Hrvatskom izazvala je velike probleme u Belom Manastiru, gdje su pripadnici JPVP Beli Manastir dobili pozive sa 20-ak lokacija na kojima su se pojavila bujice i gdje su poplavljeni podrumi obiteljskih kuća.

- Kiša je stala, ali pet ekipa nam je trenutno na terenu i ispumpavaju vodu na različitim lokacijama. Najgore je u tzv. gornjem dijelu Belog Manastira, oko bazena, gdje se unazad nekoliko godina svaki put kod malo jače kiše javljaju bujice. Imamo oko 20 intervencija i ne znam do kada će dečki imati posla – rečeno nam je u JPVP Beli Manastir.

O tome kakvo je stanje bilo u jednom trenutku dovoljno govore video zapisi i fotografije objavljeni na facebook stranici Radio Baranja, pogotovo snimka bujice u Karanačkoj ulici, koja je ulazila i u dvorišta, a voda je prekrila i cestu na glavnoj gradskoj prometnici, u Osječkoj ulici.

Strašno nevrijeme u popodnevnim satima zahvatilo je i Dalmatinsku zagoru.

Kako piše Dalmacija Danas, nakon što su grmljavinski pljuskovi zahvatili dio Dalmatinske zagore, u kasnim poslijepodnevnim satima oblaci su se premjestili na srednje dalmatinske otoke.

Između 17 i 18 sati grmljavinski oblaci su zahvatili veliki dio otoka Brača i zapadni dio Hvara. Prije toga tuča je zahvatila trogirsko zaleđe, a lokalno je palo i nekoliko centimetara leda.

Područja zahvaćena neverinima u Zagori zabilježila su pad temperature od čak 10 stupnjeva Celzijevih.

Naime, područje od Sinja do trogirske zagore mjeri tek 15 stupnjeva Celzijevih, a napomenimo i da je u vrijeme pisanja ovog teksta veliko grmljavinski nevrijeme zahvatilo i područje Stari Grada na otoku Hvaru, a isto se približava i prema Hvaru - piše Dalmacija Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:31