‘IGRA BEZ GRANICA‘

Smijenjen vođa prosvjeda seljaka, optužuju ga da je uzeo novac: ‘Sve ovo je pokrenuo moj kum, reći ću vam zašto!‘

Pokrovac je Jutarnjem potvrdio da je njegova smjena posljedica njegova sukoba s kumom Duškom Pavlikom, predsjednikom Sindikata

Tomislav Pokrovac

 Damir Krajac/Cropix

- Ja sam Pokrovac koji se ne prodaje za novac - poručio je u petak Tomislav Pokrovac koji je bio jedan od organizatora prosvjeda poljoprivrednika, a kojeg su kolege na skupštini Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje koja je održana 23. prosinca razriješile dužnosti zamjenika predsjednika Sindikata.

Pokrovac nam je to potvrdio te rekao da je sve to posljedica njegova sukoba s kumom Duškom Pavlikom kojeg su oni, pak, prije toga smijenili.

Pavlik također kaže da ga je Pokrovac smijenio, ali dodaje da su s njegovim ‘daljnjim kumom‘ to sve ‘igra bez granica‘.

- Za mene je to sad završena priča, sve je riješeno, Sindikat ide dalje - govori Pavlik.

Pokrovac nam je potvrdio da je stožer prikupio novac za njegove potrebe, ali tvrdi da se radilo o iznosu od svega 1175 eura.

- Nisam nikome uzeo 1900 eura, potrošio sam više od 3400 eura osobnog novca. Ovu kampanju protiv mene pokrenuo je moj kum Pavlik kojem nisam dozvolio kriminal u udruzi - kaže Pokrovac, dodajući da Pavlik ima više desetaka prijava.

Pavlik nam je potvrdio da ima prijave, ali tvrdi da je većinom riječ o prekršajnim prijavama.

- Volim voziti brzo, a i ne volim se vezati, i na to se odnose prekršajne prijave, a i potukao sam se jednom, no možda imam i koju kaznenu, no što je to sad bitno. Pitajte samo naše političare koliko oni imaju kaznenih prijava - kaže Pavlik.

Večernji list je, pak, objavio da je odluka o njegovoj smjeni već donesena.

"Odluka o smjeni Tomislava Pokrovca donesena je zato što je 19. prosinca protuustavno i nezakonito sazvao i održao sastanak – skupštinu Sindikata – na kojoj je protuustavno i nezakonito donio odluku o smjeni predsjednika Sindikata Duška Pavlika i tajnika Leonarda Tikvića te za te dužnosti predložio druge osobe. Sazvao je i novu Skupštinu za 29. prosinca", stoji u odluci Sindikata koju potpisuje predsjednik Duško Pavlik.

U odluci dalje stoji kako je Pokrovac na istom sastanku od prisutnih neovlašteno prikupljao novac koji je zadržao za sebe.

Kako se navodi, riječ je o 1900 eura koje je Pokrovac zadržao za sebe za potrebe i troškove.

Sve to dogodilo se tek nekoliko dana nakon što je završen prosvjed svinjogojaca i poljoprivrednika, nezadovoljnih postupcima Ministarstva poljoprivrede u suzbijanju afričke svinjske kuge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 20:20