ZAJEDNIČKO PUTOVANJE

Slovenski premijer Golob povezao Plenkovića do Moldavije: ‘Hvala na prijateljskoj gesti‘

‘Na summitu u Moldaviji ćemo raspraviti o političkim i sigurnosnim izazovima pred Europom te potvrditi daljnju podršku Ukrajini‘

Rober Golob i Andrej Plenković

S obzirom da se službeni avion Vlade republike Hrvatske pokvario - što smo doznali kad je predsjednik Zoran Milanović trebao njime odletjeti na krunidbu kralja Charlesa, pa zbog pokvarenog aviona nije mogao - premijera Andreja Plenkovića je na summit u Moldaviji službenim avionom povezao slovenski kolega Robert Golob.

Plenković se Golobu na prijateljskoj gesti zahvalio u objavi na Twitteru.

‘Hvala predsjedniku Vlade republike Slovenije Robertu Golobu na gesti. Zajedno smo otputovali na summit u Moldaviji na kojem ćemo raspraviti o političkim i sigurnosnim izazovima pred Europom te potvrditi daljnju podršku Ukrajini. Gradimo dobrosusjedske i prijateljske odnose‘, napisao je Plenković.

Podsjećamo, susret 47 šefova država i vlada na vinskom dobru Castel Mimi u Moldaviji u četvrtak, 1.6. bavi se ponajprije ratom Rusije protiv Ukrajine, proširenjem EU-a i intenziviranjem međusobne suradnje europskih država - osim Rusije i s njom povezane Bjelorusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:34