MINISTAR MALENICA

‘Slažem se sa šefom Ustavnog suda. Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci su poraženi, a ne žele prihvatiti poraz‘

Ministar poručuje kako se slaže sa stavom predsjednika Ustavnog suda

Ivan Malenica

 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je u petak da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

“Primili smo na znanje odluku Ustavnog suda. Milanović je tijekom kampanje kršio Ustav i Ustavni je sud donio novo upozorenje da ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade”, kazao je danas, reagirajući na odluku Ustavnog suda, ministar pravosuđa Ivan Malenica.

“Činjenica je da je Milanović kršio Ustav i Ustavni sud je reagirao”, dodao je, a javlja N1.

Kaže da se slaže sa stavom predsjednika USUD-a i da se slaže da je Milanović kršio Ustav tijekom kampanje.

“Predsjednik Ustavnog suda tada nije iznosio konkretne stvari i potencijalne odluke tako da mislim da su bili dovoljno jasni”, kaže Malenica.

“Milanović i jataci su poraženi na izborima, to se vidi u broju mandata i naravno da ne žele prihvatiti ni poraz ni činjenicu da će teško sastaviti većinu”, rekao je Malenica, a za optužbe iz oporbe da se Ustavni sud svrstao na stranu HDZ-a kaže da je to sad njihov alibi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35