STRANKA MB 365

Slavko Kojić: ‘Bit će kaznenih prijava!‘; Ivica Lovrić: ‘Mislio sam da su sestre Juka volonterke‘

Novi predsjednik osporava dugovanje od 885 tisuća kuna za kampanju Milana Bandića iz 2017.

Slavko Kojić i Ivica Lovrić

 Cropix/

Stranka Bandić Milan 365 otišla je u stečaj jer nisu imali 885 tisuća kuna da bi platiti spotove za kampanju iz 2017. tvrtki 4Film u vlasništvu sestara Juka, a repovi tog duga vuku se sve do danas. Sestre Juka ni nakon pet godina spora još se nisu, kažu, naplatile, Milan Bandić je u međuvremenu preminuo, novi predsjednik stranke Slavko Kojić je radi tog potraživanja stranku poslao u stečaj i sad najavljuje kaznenu prijavu, a Ivica Lovrić, za kojeg sestre Juka tvrde da je naručio izradu spota, na sudu je to demantirao.

- Lovrić uopće nije imao ovlasti naručiti izradu tih spotova, te ovlasti imali smo samo ja i Bandić. Isto tako, nedugo nakon svega otkrio sam da su sestre Juka bile dužne za najam prostora od Grada, pa se pitam je li to možda bio način da se iz gradskog proračuna financira kampanja? Jer, ako je tako, onda je to kazneno djelo i to bi trebale provjeriti nadležne institucije - ističe Kojić. Ivica Lovrić odbija uopće ulaziti u te rasprave i odbija javno komentirati taj slučaj.

- Nemam komentara - dodaje Ivica Lovrić.

No, neslužbeno doznajemo kako se na sudu branio time da nije naručio izradu spota te da je smatrao da su sestre Juka volonterke koje su to radile s te pozicije. Anita Juka kaže da one nikad nisu bile ni volonterke, ni članice, niti su ikad glasale za tu stranku.

image

Ivica Lovrić

Damjan Tadic/Cropix

Čekaju isplatu

- Naš posao je snimanje spotova i s Lovrićem smo dogovorile posao. Kako se mjesecima nakon što smo odradile svoj posao nismo uspjele naplatiti, pokrenule smo postupak i dandanas još uvijek čekamo isplatu novca. Ne želimo ulaziti u njihove unutarstranačke prijepore - kazala je Anita Juka, dodajući da se cijeli postupak oduljio jer su se na samom početku, dok je gradonačelnik Milan Bandić još bio živ, čak tri suca zagrebačkog Trgovačkog suda izuzela iz postupka. Predsjednik Kojić je već ranije najavio da će nakon što stranka ode u stečaj osnovati novu stranku iste orijentacije sa sličnim imenom.

image

Slavko Kojić

Zeljko Puhovski/Cropix

Osnivaju novu stranku

- Za otprilike pola godine osnovat ćemo novu stranku, iste političke orijentacije i svjetonazora sa sličnim imenom. Ime nove stranke još nismo odredili, ali ćemo napraviti tako da imamo platformu kako bismo mogli nastupati na lokalnim izborima kao apsolutni ‘clean start‘ - najavio je tada Kojić. Ta stranka i u Gradskoj skupštini ima sve manju potporu, naime više nemaju ni svoj klub zastupnika. Jer su posljednji iz njega istupili Otto Barić i Gordana Rusak te su se odlučili priključiti Višnji Fortuni i Ivici Lovriću, s kojima su osnovali novi Klub neovisnih zastupnika. Tvrde da je taj Klub nastao iz ljubavi prema gradu Zagrebu i želji da on postane ono što bi i trebao biti - europska metropola. Oni smatraju da je glavni grad Hrvatske "uslijed potresa, ali i nepromišljenih poteza Tomaševićeve vlasti izgubio svoj sjaj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:36