ZBOG CIJEPLJENJA

Sinčić prijavio Plenkovića Vijeću Europe, odgovorio mu HDZ-ovac: ‘To je perfidni pokušaj...‘

Njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći, odgovorio mu je HDZ-ovac i europarlamentarac Tomislav Sokol
Andrej Plenković, Ivan Vilibor Sinčić
 Damjan Tadic, Ronald Gorsic/CROPIX

Nakon što je premijer Andrej Plenković u četvrtak najavio da će cijepljenje postati uvjet za dobivanje mjera pomoći za očuvanje radnih mjesta, tj. da će državne potpore tvrtkama u pandemiji uvjetovati cijepljenjem njihovih vlasnika i radnika, hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić u petak ga je prijavio Vijeću Europe.

- Prijavio sam Plenkovića danas Vijeću Europe. Smatram da je skandalozno, krajnje nehumano i degutantno svome narodu prijetiti egzistencijom. Sreo sam na stotine političara i lidera svojih zemalja, ali nikad nekoga toliko očajnog, osobito toliko neuspješnog da mu je država najsiromašnija i najkorumpiranija u Europskoj uniji, a napuhanog do neba. Pozivam vas da se oduprete prijetnjama i ucjenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti! - napisao je Sinčić na Facebooku.

Na istoj državnoj mreži vrlo brzo odgovorio mu je HDZ-ovac Tomislav Sokol, također hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

- U uvjetima zdravstvene i ekonomske krize bez presedana, naporima Vlade Republike Hrvatske predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem danas smo u situaciji ne samo da su očuvana radna mjesta, nego i da je našim državljanima osigurana dostatna količina cjepiva.

Unatoč tome što su Hrvatsku istovremeno pogodili pandemija, koja nas je dosad koštala 34 milijarde kuna i potresi, čija se prouzročena šteta procjenjuje na 128 milijardi kuna, Vlada je uspjela osigurati novac za plaće 700.000 radnika i likvidnost 120.000 poduzeća, uključujući i potpore od 4000 kn po radniku.

Solidarnost i odgovornost koju je Vlada RH pokazala u ovoj krizi mora biti uzajamna pa tako i u odnosu na korisnike Vladinih mjera za očuvanje gospodarskih aktivnosti i pomoć poduzetnicima od kojih se opravdano očekuje da prepoznaju važnost cijepljenja kao najučinkovitije epidemiološke mjere i time iskažu solidarnost prema drugim dijelovima društva. To je uostalom i u njihovom interesu jer bez cijepljenja u konačnici nema uspješne turističke sezone niti povratka u normalu.

S tim u vezi, kolegi Sinčiću poručujem da njegovi perfidni pokušaji difamiranja u inozemstvu neće proći, baš kao što u ove dvije godine u Parlamentu nije prošla niti jedna njegova neutemeljena inicijativa! - napisao je Sokol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 02:17